Cum sa...

#intretinere sistem de aspiratie centralizat #sistem de aspiratie centralizat

Cum intretineti cel mai bine sistemul de aspiratie centralizat

Daca ati facut deja pasul acesta si ati instalat un sistem de aspiratie centralizat in casa dumneavoastra atunci stiti deja ca ati facut cea mai buna investitie pentru viitor. Un aspirator central are beneficii nelimitate in comparatie cu aspiratoarele clasice, si o durata de viata foarte mare, in medie 10-20 de ani, la un nivel de performanta ridicat.

Dar daca vreti sa va bucurati de sistemul de aspiratie centralizat cat mai mult timp fara probleme, trebuie sa aveti si un program de mentenanta regulat. La fel cum aveti grija de aspiratoarele clasice, curatand periodic filtrele, golind sacul colector dupa fiecare aspirare, tot asa trebuie sa aveti grija si de aspiratorul central, chiar daca nu are nevoie decat de o intretinere minima. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti regulat este sa verificati daca unitatea functioneaza corespunzator.

Pentru asta trebuie sa cititi atent manualul de utilizare ca sa fiti siguri ca folositi sistemul corect. Trebuie sa stiti cum se goloseste containerul, cum se schimba sacii de filtrare, cum se foloseste corect furtunul de aspirare, si puteti sa aflati si alte ponturi care va pot ajuta sa folositi cat mai optim aspiratorul pentru a-i creste durata de viata.

Intotdeauna trebuie sa verificati daca gura de evacuare a aerului este blocata. Fluxul de aer poate fi restrictionat daca aerisirea este infundata de la murdarie, par, resturi de plante sau orice alte obiecte de dimensiuni mici care au fost aspirate recent.

De asemenea, trebuie sa verificati furtunul de aspirat si capetele lui daca vreti ca sistemul sa functioneze corect. Inspectati cu atentie capetele furtunului de aspirat pentru ca acolo se poate aduna mizerie, iar la furtun trebuie sa va uitati daca observati orice urma de deteriorare sau de uzura exagerata. Puteti inlocui periile de carbon la cativa ani pentru a spori eficienta aspiratorului central.

Daca observati ca puterea aspiratiei este mai slaba decat de obicei, verificati daca sacul de filtrare este infundat si goliti si sacul de colectare. Aceasta operatiune ar fi trebui facuta la fiecare 3 sau 6 luni, in functie de frecventa utilizarii aspiratorului centralizat.

Sistemele de fixare ale motorului sunt si ele foarte importante si trebuie sa va asigurati ca unitatea centrala sta pe o suprafata plana si este fixata foarte bine. In caz contrar pot aparea probleme de functionare si serviciul poate fi intrerupt.

Chiar daca faceti toate aceste verificari periodic va recomandam sa apelati la serviciile unor specialisti in domeniu care sa va asigurare mentenanta, macar o data pe an. Sunt multe lucrari de intretinere pe care nu le puteti face singuri, cum ar fi curatarea spatiilor din interiorul tubulaturii, inlocuirea periilor de carbune, si bineinteles, instalarea aspiratorului central in sine.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea