Cum sa...

#desfundare chiuveta #chiuveta bucatarie #chiuveta

Cum desfunzi repede chiuveta din bucatarie. Solutii cu ingrediente pe care le ai in casa

Sigur te-ai confruntat macar o data in viata cu problema infundarii chiuvetei. Mai ales a celei de la bucatarie. Chiuvetele se infunda, de cele mai multe ori, din cauza alimentelor sau a resturilor menajere aruncate de utilizator. Astfel, se produce un amestec din resturile de mancare, ulei si detergenti care se lipeste pe tevile de scurgere impiedicand apa sa se scurga cu un debit normal.

Ca sa previi aceasta problema poti, si este indicat, sa folosesti o sita de protectie, care nu va permite resturilor sa treaca si sa se depuna in teava de scurgere. Sita insa nu poate opri grasimea, principala cauza care duce la infundarea chiuvetei. Dar poti colecta uleiul in sticle ca sa nu sa-l arunci in chiuveta.

Cum se desfunda chiuveta din bucatarie

Aceasta se poate desfunda cu solutii profesionale sau cu solutii preparate in casa, din ingrediente simple: bicarbonat de sodiu, otet, zeama de lamaie. O data pe saptamana toarna apa fierbine, pana la 90 de grade Celsius. In apa poti pune si aceste ingrediente.

Bicarbonat de sodiu, otet si apa fiarta

Aceasta solutie este una dintre cele mai folosite pentru desfundarea chiuvetei. Se toarna o lingura de bicarbonat pudra in gaura de scurgere, peste care se adauga 2-4 linguri de otet si se lasa amestecul sa actioneze aproximativ 30-40 de minute. Apoi se toarna doi litri de apa clocotita si se clateste cu apa rece din abundenta.

Sare, otet si apa fiarta

O alta solutie eficienta este fabricarea unei saramuri in casa. In 2 litri de apa clocotita se pun 5 linguri de sare si 3 linguri de otet. Solutia fierbinte obtinuta se va turna direct in scurgerea chiuvetei. Este ideala pentru a indeparta depunerile de grasime si a mirosurilor neplacute.

Bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie si apa fiarta

Bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie iti desfunda imediat chiuveta. Ai nevoie de un plic de bicarbonat de sodiu pe care sa-l pui in scurgere dupa care torni o jumătate de pahar cu zeama de lamaie. Va rezulta o reacție chimica care va desfunda chiuveta. La final, amestecul se clateste cu un litru de apa fiarte.

Atunci cand substantele nu sunt suficiente si nu esti multumit de rezultat, trebuie sa folosesti instrumentele pentru desfundat chiuveta sau tevile. Din casa nu ar tebuie sa-ti lipseasca pompa de desfundat si sarme speciale pentru tevi (sarpe).

Insa pot aparea probleme, cum ar fi dopurile solide, care nu vor putea fi indepartate doar prin adaugarea aceastor amestecuri in scurgeri. Iar atunci cand nici pompa si nici sarpele nu desfunda chiuveta, este cazul sa apelezi la serviciile unui instalator.

Avantajele folosirii solutiilor preparate in casa Acestea sunt ieftine si extrem de simplu de utilizat. De asemenea ele nu contin substante chimice care sa atace mainile, vasele sau chiuveta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea