Cum sa...

#carne #congelare #vita #porc

Cum ambalezi carnea pentru congelare

Carnea congelata este un aliment intalnit in orice bucatarie , insa modul in care a fost ambalata aceasta carne conteaza cu adevarat. Specialistii spun ca o carne ambalata pentru a fi congelata trebuie sa contina cat mai putin aer, pentru a se pastra proaspata mai multa vreme.

Iata ce trebuie sa faci pentru a ambala corect carnea pentru congelator :
 

1 Fa rost de materialele necesare
 

Pe langa carne, ai nevoie de o folie de plastic, cat mai subtire, de o folie de aluminiu si o punga de plastic. De asemenea, ar fi bine sa ai etichete pentru alimentele congelate. Este o modalitate buna de a sti tot timpul ce aliment ai in punga si de cand este el. De aceea, nu uita sa notezi tipul de carne si data la care o congelezi.
 

2 Pregateste ambalajul
 

Intinde pe o suprafata plata folia de plastic cu care vei ambala carnea. La capatul de jos si de sus, aseaza cate o fasie taiata din folia de aluminiu . Aceste fasii au rolul de intaritor al capetelor ambalajului, care va sta astfel strans pe forma bucatii de carne, nelasand aerul sa treaca. Totodata, marginile de aluminiu impiedica ambalajul sa se desfaca.
 

3 Centreaza carnea si ambaleaza-o
 

Asigura-te ca ai taiat carnea, in cazul in care mai mai multe bucati. Pentru congelare, insa, este bine, pe cat posibil, sa se ambaleze bucatile separat sau sa se puna intreg puiul, copanul etc, fara a fi taiate. Grasimea de pe carne trebuie sa fie inlaturata. Cu cat va avea mai putina grasime naturala carnea, cu atat va rezista mai mult in congelator.

De asemenea, nu este recomandat sa speli carnea inainte de congelare, deoarece apa o va deteriora. Carnea trebuie scoasa din ambalajul ei de la magazin si ambalata fara sa fie udata. Pe de alta parte, nu uita sa te speli pe maini dupa ce vei termina treaba.

Pune carnea in mijlocul foliei de plastic, apoi adu capatul de sus a foliei peste carne si preseaza bine cu palmele, de jur imprejurul bucatii, pentru a scoate aerul. Apoi adu jumatatea de jos a foliei peste bucata de carne si repeta apasarea. Cu noile capete formate se procedeaza la fel, prin pliere.

Apoi, daca vrei, poti sa pui carnea intr-o punga de plastic, impreuna cu eticheta respectiva. Foloseste numai produse de ambalat adecvate. Nu orice plasa pe care ai adus-o acasa odata cu restul cumparaturilor este buna pentru congelare. Exista pungi care au in ele substante chimice capabile sa reactioneze la contactul cu carnea.
 

4 Tine cont de perioada de congelare
 

Nu uita ca ai o perioada anume recomandata pentru congelare, in functie de tipul de carne. De exemplu, carnea de porc ar trebui sa fie congelata pentru o perioada de maxim 8 luni, in timp ce carnea de rata sau de pui este bine sa fie depozitata astfel pentru maxim 6 luni. Carnea tocata de vita are un termen si mai scazut, fiind recomandat ca aceasta sa se consume in maxim 4 luni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare