Cum sa...

# proiect reamenajare # firma de reamenajare #reamenajare

Cum alegi firma potrivita pentru proiectul tau de reamenajare

Redecorarea unui spatiu necesita, intotdeauna, timp, efort si multa rabdare. Desi lucrurile par simple, nu este deloc usor sa obtii un design modern si personalizat in functie de preferintele sau nevoile tale. Mai mult ca sigur, ai nevoie de ajutorul unor profesionisti care sa-ti poata transforma imobilul intr-unul armonios si primitor. O firma specializata in amenajari te va ajuta sa obtii un aspect deosebit, insa, este necesar sa apelezi la o companie de incredere, mai ales ca este vorba de o investitie financiara semnificativa. Daca te afli in plin proces de reamenajare, tine cont de aceste sfaturi atunci cand contractezi o firma pentru proiectul tau.

 

Stabileste ce stil iti doresti

Primul pas intr-un proiect de reamenajare este sa tii cont de modul in care iti doresti sa arate spatiul dupa finalizarea lucrarilor. Documenteaza-te, citeste mai multe detalii pe site-urile de specialitate si incearca sa-ti stabilesti dorintele si nevoile. Adevaratii profesionisti vor gasi o modalitate sa se poata adapta preferintelor tale, in timp ce angajatii neimplicati vor incerca sa te convinga sa le urmezi indicatiile. Ai grija sa stai departe de a doua categorie intrucat misiunea de redecorare iti apartine.

Cauta mai multe firme

Atunci cand trebuie sa reamenajezi un spatiu, trebuie sa gandesti ca un om de afaceri. Cauta cel putin 5 firme care se ocupa de astfel de lucrari, indiferent ce tipuri de oferte iti atrag atentia. Inregistreaza-te pe Termene.ro ca sa descoperi, mai usor, companiile din acest sector si, totodata, sa afli date despre situatia lor juridica si financiara. Daca ai la dispozitie mai multe variante, vei putea face, usor, o alegere potrivita.

Solicita portofolii de lucrari

Nu te multumi doar sa verifici lista de preturi a anumitor societati din domeniu, ci arunca o privire si asupra lucrarilor pe care acestea le-au efectuat anterior. Analizeaza, cu atentie, spatiile reamenajate si vezi daca ti s-ar potrivi din toate punctele de vedere. daca  simti ca stilul de lucru nu ti se potriveste, cauta o alta firma.

Cere o oferta personalizata

Este dificil sa-ti formezi o opinie in privinta cheltuielilor, a materialelor folosite sau a termenului estimat pentru lucrari, daca nu soliciti unei firme o oferta adaptata spatiului tau. Prin urmare, transmite fiecarei societati in parte un plan detaliat al cladirii si cat mai multe informatii legate de proiectul tau. Abia, in acest fel, vei putea primi oferte cat mai relevante si apropiate de realitate. De asemenea, vei avea ocazia de a compara variantele primite de la mai multe firme, ca sa te asiguri ca iei decizia corecta.

Intalneste-te cu reprezentantii firmelor

Daca ai ajuns pana in acest punct si ai deja o lista cu mai multe societati de amenajari pe care le-ai putea angaja, atunci este timpul sa recurgi la intalnirile fata in fata. Ai grija sa afli, inainte sa va vedeti, daca reprezentantii firmelor percep plati pentru asemenea sedinte. Fii flexibil in gandire si nu renunta imediat la oferta doar pentru ca nu-ti place una dintre sugestiile primite. Intalnirile sunt deosebit de importante pentru a vedea daca sunteti compatibili din punct de vedere profesional, lucru ce te va ajuta sa-ti restrangi si mai mult optiunile.

Verifica recenziile

Decizia iti apartine, dar, nu strica sa ceri un feedback de la alti clienti si sa verifici sectiunea de recenzii a firmei. Aproape orice societate este prezenta si in mediul online, locul de unde poti afla cat mai multe detalii despre parerile altor persoane. Prin urmare, cerceteaza cu atentie datele despre o companie de amenajari, deoarece alegerea uneia nepotrivite poate fi mai mult decat o simpla greseala pe care sa o treci cu vederea.

La final, trebuie sa-ti amintim ca optiunile ieftine nu sunt, intotdeauna, si cele mai bune. Fa-ti un plan, pune la punct un buget pentru redecorare si incearca sa ridici cat mai multe intrebari referitor la experienta, calificare sau serviciile pe care ti le va oferi o firma pentru redecorare. O analiza corecta si eficienta, inainte de inceperea proiectului, te va asigura ca proiectul tau de reamenajare va fi un succes!

Sursa foto: https://images.pexels.com/photos/4567374/pexels-photo-4567374.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului