Cum sa...

# coji de portocale #sfaturi practice #curatenie #portocale

Cojile de portocale, utile in curatenia casei

Parfumul proaspat si uleiurile esentiale ale portocalelor, transforma cojile acestora intr-un produs natural excelent pentru curatare si indepartare a mirosurilo neplacute, asa ca, daca tocmai ai mancat o portocala, nu arunca cojile care pot fi foarte utile in gospodarie. Iata cateva utilizari ale acestora.

 

Reimprospateaza frigiderul

Daca frigiderul tau nu miroase prea bine, umple o coja de portocale cu sare si las-o in frigider pentru o perioada. Sarea va absorbi mirosul si umiditatea din aerul frigiderului, in timp ce coaja va lasa o aroma placuta de citrice. Cand sarea s-a umezit complet, se scoate coaja si se inlocuieste cu alta.

Curata suprafetele din lemn

Cojile de portocale se pot folosi cu succes pentru a sterge suprafetele de lemn. Pe langa faptul ca mesele si dulapurile vor fi perfect curate si stralucitoare, ele vor avea si un miros placut. Iti poti crea singur produsul ideal de curatat mobila folosind coji de portocale si otet. Intr-un borcan pune pana la jumatate coji de portocale si completeaza cu otet pana la umplerea lui. Lasa amestecul sa stea la macerat cel putin doua saptamani, dupa care strecoara lichidul rezultat si pune-l intr-un pulverizator pentru a-l putea folosi la stersul mobilierului.

Indepartarea petelor de pe otelul inoxidabil

Cojile de portocale pot indeparta petele de pe otelul inoxidabil. E de ajuns sa freci un pic si obiectele tale din otel inoxidabil vor fi ca noi.

Pastreaza mirosul placut in dulapuri

Daca sesizezi ca dulapul tau incepe sa capete un miros neplacut, plaseaza cateva coji de portocale in sosete vechi pe care nu le mai folosesti si pune-le printre haine. Ele se pot plasa oriunde in dulap, pe rafturi sau in sertare. Pentru a pastra mirosul proaspat, inlocuieste periodic cojile de portocale uscate cu altele proaspete.

Cojile de portocale sunt ideale pentru conditionarea parului

Stim cu totii ca portocalele contin vitamina C si ca sunt minunate pentru intarirea sistemului imunitar, dar cine s-ar fi gandit ca pot fi atat de benefice si pentru par? Pentru a-ti face propriul balsam din coji de portocale, este de ajuns sa pui o portocala intreaga, cu tot cu coaja, intr-un blender si sa o mixezi. Aplica apoi pasta obtinuta pe toata lungime parului dupa spalare. Vei remarca cu placere aspectul moale, neted si stralucitor pe care parul tau il va avea dupa clatire si uscare.

Inmoaie zaharul brun

Orice bucatar stie ca zaharul brun pastrat in camara formeaza aglomeratii dure care il fac mai dificil de utilizat. Din fericire, cojile de portocale pot preveni acest lucru, fiind ideale pentru a mentine umiditatea. Pastreaza cateva coji de portocale in zaharul brun pentru a permite umiditatii sa se raspandeasca in intregul recipient. In numai cateva ore, zaharul va reveni la starea lui normala.

Indeparteaza mirosurile neplacute din bucatarie

Daca ai nevoie de o solutie rapida pentru improspatarea aerului in bucatarie, este de ajuns sa arunci cateva coji de portocale pe langa gunoi - ele vor elimina rapid mirosurile ascutite si neplacute. Cojile de portocale contin uleiui si sucuri care taie mirosurile acumulate in cosurile de gunoi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea