Cum sa...

# coji #coji de oua #curatenie #curatare casa

Cojile de oua, ideale pentru curatarea casei. Iata ce poti face cu ele

Desi sunt considerate de multi reziduri, cojile de oua sunt ideale pentru curatarea casei. Acestea au numeroase proprietati si sunt compuse 90% din calciu, fosfor, magneziu, si doze usoare de proteine.

 

Foarte multe persoane folosesc cojile de oua ca un aliat al sanatatii, deoarece cresc imunitatea, combat arsurile la stomac si vindeca pielea. Iata insa ce poti face cu cojile de oua acasa:

Ingrasamant natural pentru plante

Cojile de oua reprezinta unul dintre cele mai bune ingrasaminte organice pentru plante. Datorita concentratiei ridicate de calciu si fosfor, cojile de oua sunt ideale pentru evitarea putrezirii culturilor de rosii sau vinete.

Zdrobeste cojile de oua si adauga peste ele 750 ml de apa calda. Lasa-le peste noapte si pune-le intr-un loc racoros timp de 48 de ore. Utilizeaza substanta obtinuta pentru a pulveriza plantele.

Elimina petele de transpiratie

Cand hainele albe capata un aspect urat si au pete de transpiratie, cojile de oua pot ajuta la curatarea acestora.

Cand hainele albe preiau un aspect perceput de petele de transpiratie, coaja de oua poate ajuta si la curatarea acestora.

Ai nevoie de cojile de la trei oua si o carpa de tifon. Zdrobeste cojile de oua si pune-le in carpa de tifon, apoi baga-le in masina de spalat.

Indeparteaza grasimea

Cojile de oua sunt un bun aliat pentru indepartarea reziduurilor de grasime de pe suprafetele din bucatarie. Ai nevoie de coaja de la un ou si 20 ml de sapun. Amesteca coaja de ou cu sapunul si degreseaza suprafetele murdare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului