Ceara de pe suporturile pentru lumanari iti da de furca? Iata cum o cureti!

Cum sa...

#ceara #lumanari #sfaturi practice #suport lumanari #curatare ceara

Ceara de pe suporturile pentru lumanari iti da de furca? Iata cum o cureti!

Ce poate fi mai romantic decat sa pregatesti o cina speciala de Ziua Indragostitilor si sa decorezi masa festiva cu lumanari parfumate? Evenimentul in sine poate fi unul reusit, insa problemele apar abia la final: constati ca suporturile de lumanari, fie ele sfesnice elegante sau accesorii minimaliste, sunt pline de pete de ceara. Ce-i de facut, in acest caz? Descopera cateva solutii de curatare, adaptate feluritelor materiale din care sunt confectionate suporturile de lumanari.
 

Cum cureti suporturile din sticla sau din plastic

Pentru inceput, pune suporturile de lumanari patate cu ceara in congelator timp de 30 de minute. Temperaturile reduse vor determina contractarea cerii, astfel ca, imediat dupa ce vei scoate suporturile din congelator, ceara va fi mult mai usor de indepartat. Foloseste un cutit bont pentru a scapa de surplusul de ceara. Ultimele ramasite pot fi indepartate stergand suporturile cu o carpa peste care ai picurat cativa stropi de ulei pentru bebelusi.

Pentru a evita neplacerile ulterioare, tine minte sa pulverizezi putin ulei in interiorul, dar si la exteriorul suporturilor inainte de a le folosi. In acest fel, reziduurile de ceara vor fi, apoi, mult mai usor de indepartat!

Cum cureti suporturile din metal

Un sfesnic superb din metal poate fi dificil de curatat, dar nu imposibil! Incepe prin a fierbe apa intr-o oala incapatoare, in care sa poti introduce toate suporturile de lumanari din metal. Lasa-le inauntru pana cand apa s-a racit complet - in tot acest timp, ceara va incepe sa se desprinda. La final, nu mai trebuie decat sa le stergi foarte bine si sa le asezi la locul lor.

Te temi ca apa iti va afecta pretioasele sfesnice antice? Atunci pune in aplicare de metoda congelarii, mentionata mai sus.

Cum cureti suporturile din argint

Cat despre suporturile de lumanari din metale pretioase, precum argintul, acestea pot fi, la randul lor, curatate temeinic, insa cu foarte multa atentie. Pune suporturile in congelator timp de minimum 20 de minute, apoi indeparteaza - cu degetele - bucatile desprinse de ceara. Reziduurile pot fi eliminate cu solutii pentru lustruirea argintariei sau cu spirt - in ambele cazuri, nu aplica prea multa presiune pentru a nu deteriora argintul.

Sursa foto: aldovega.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea