Cum sa...

#invadare locuinta #plosnita #plosnita de cereale # amenajare locuinta #locuinta

Ce trebuie sa faci pentru a evita ca plosnita de cereale sa-ti invadeze casa

Plosnitele de cereale, cunoscute si ca gandacii puturosi sau plosnitele de grau, invadeaza orasele in fiecare vara. Aceste insecte patrund in locuintele oamenilor prin crapaturile dintre plasele de la geam si fereste sau prin crapaturile dintre ziduri. Daca se simt amenintate sau sunt omorate lasa in urma un miros greu de suportat.

Poate parea un adevarat cosmar sa scapi de aceste insecte. Iata insa cateva trucuri care te vor ajuta sa scapi de plosnitele de cereale fara efort!

1. Sigileaza toate locurile prin care acestia pot patrunde in casa

Plosnitele de cereale se pot strecura in casa prin orice crapatura in perete, prin locul ramas liber intre plasa si geam sau prin gaurile din plasa. Verifica toate locurile prin care acestia pot patrunde in incapere si sigileaza-le. Schimba plasele daca este necesar, sau schimba garnitura acestora daca nu se mai inchid cum trebuie. Acopera cu plasa gurile de ventilatie si foloseste un un silicon de buna calitate pentru a acoperi crapaturile prin care acestia ar putea patrunde in locuinta.

2. Stinge luminile

Luminile de exterior din timpul noptii sunt asemenea unui magnet pentru plosnitele de cereale, motiv pentru care este recomandata pastrarea unui iluminat exterior minim. Acestea sunt astfel atrase in jurul geamurilor si a usilor si se vor putea strecura cu usurinta apoi in locuinta ta.

De aceea, odata ce afara se face intuneric, incearca sa stingi luminile exterioare si sa tragi jaluzelele de la fereste. In acest mod vei impiedica lumina din casa sa iasa in afara si sa le ghideze catre punctele de intrare in casa.

3. Securizeaza perimetrul casei tale

Fisurile din fundatie reprezinta un punct de acces usor pentru o multime de daunatori, inclusiv pentru plosnitele de cereale. Iar recomandarea este sa controlezi cu mare atentie intreg perimetrul casei tale si sa sigilezi orice crapatura gasesti.

De asemenea, poti arunca o privire suplimentara si la instalatia sanitara expusa si sa o securizezi in caz de nevoie.

4. Stai la curte? Scapa de toate deseurile din curte

Plosnitele de cereale nu iubesc doar partea insorita a unei cladiri, ci se aduna cu aceeasi placere si in jurul unor frunze stranse sau a unor resturi comestibile lasate prin diverse locuri. Locul pentru prepararea compostului poate fi o atractie pentru acestea, de aceea este indicat ca acesta sa fie plasat cat mai departe de casa. De asemenea, frunzele cauzute si adunate intr-un loc vor atrage aceste insecte toamna, cand sunt in cautarea unui adapost care sa le tina de cald pe timpul noptii.

5. Verifica aceste obiecte inainte de a intra in casa

Inainte de a intra in casa, verifica tot ceea ce ai la tine – plosnitele de cereale pot sta pe pungi, geanta, jucarii, manusi de gradina, unelte sau orice alt tip de obiect. Iar daca nu le observi, vei reusi sa le introduci foarte usor in casa ta.

De asemenea, daca ai anumite obiecte decorative pe care le-ai tinut pentru o lunga vreme pe terasa si vrei sa le asezi undeva in interiorul casei, nu ezita sa le verifici in detaliu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea