Cum sa...

#curatenie bucatarie # curatenie baie #curatenie casa

Cat de des ar trebui sa faci curatenie in casa? Ghid complet

Curatarea casei este un proces foarte important pentru a mentine in locuinta un aer proaspat, curat si sanatos. Prin mentinerea unui program regulat de curatare a casei, vei reusi sa ai mereu ordine in caminul tau, fara sa faci eforturi supraomenesti.

Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont daca vrei sa ai o casa mereu curata si ordonata:

Bucataria
Bucataria este zona casei in care ar trebui sa faci curatenie zilnic. Dupa ce gatesti este indicat sa cureti toate suprafetele din bucatarie.
Podeaua ar trebui spalata o data sau de doua ori pe saptamana sau de mai multe ori daca este nevoie. Frigiderul trebuie si el curatat in mod regulat. Ideal ar fi sa il cureti inainte de a mere la cumparaturi, astfel incat produsele noi sa nu fie introduse intr-un mediu murdar. De asemenea, trebuie sa faci ordine in frigider pentru a nu cumpara niciodata mai mult decat ai nevoie. Nu uita nici de chiuveta din bucatarie. Acesta trebuie curatata cel putin o data pe saptamana.

Baia
Baia este locul din casa care se murdareste foarte repede, asa ca are nevoie de o curatenie zilnica regulata. Sterge cada, cabina de dus si chiveta cu detergent cel putin o data pe zi. Sterge oglinda din baie cu apa si cu otet alb. Prosoapele din baie trebuie schimbate dupa fiecare utilizare. Vasul de toaleta trebuie curatat de mai multe ori pe saptamana. 

Dormitorul
Dormitorul are nevoie si el de curatenie zilnica. Asadar, pentru a mentine ordinea in camera in care dormi este important sa aranjezi zilnic patul, cartile, hainele sau alte spatii aglomerate. O data pe saptamana trebuie sa schimbi lenjeria si sa cureti mobila de praf si sa dai cu aspiratorul. O data pe luna trebuie sa aspiri salteaua patului. In camerele copiilor este necesar sa cureti suprafetele de mai multe ori pe saptamana si sa dezinfectezi jucariile frecvent.

Sufrageria
Curatarea sufrageriei depinde foarte mult de numarul de persoane care locuiesc in casa si de numarul animalelor de companie.
In cazul in care locuiesti doar tu cu partenerul de viata si ambii lucrati in timpul zilei, sufrageria poate ramane neatinsa pe tot parcursul saptamanii. Daca esti insa o mama casnica, care sta acasa cu copiii si aveti si animale de companie, atunci curatarea sufrageriei trebuie sa se faca mai des. Este important sa aspiri covoarele de doua sau trei ori pe saptamana si sa stergi praful. O date pe luna trebuie sa speli tapiteria canapelei, iar covoarele de doua ori pe an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea