Cum sa...

#cauze aparitie gandaci #gandac casa #gandac

Care pot fi cauzele aparitiei gandacilor de bucatarie in casa?

 

Gandacii de bucatarie sunt adesea asociati cu locuintele murdare si insalubre, ceea ce poate fi adevarat intr-o anumita masura. Dar cum justificam aparitia acestora in situatiile in care casa este ingrijita excelent, iar curatenia se face cu regularitate? Este posibil sa fii usurat sa afli ca problema provine probabil din factori care nu implica abilitatile tale de curatare. Nu este nimic mai rau decat sa lucrezi din greu pentru a-ti mentine casa curata, doar pentru a gasi un gandac. Acestia sunt cei mai comuni daunatori casnici, iar cand prezenta lor persista si incep sa se inmulteasca, devin o problema majora.

 

Asadar, de ce apar brusc gandaci in casa ta? Iata mai jos ce determina aparitia gandacilor chiar si in cea mai curata casa.

Zone din casa care necesita mici reparatii

Cand te gandesti la ceea ce cauzeaza aparitia gandacilor in casa ta curata, primele locuri care iti apar in minte sunt probabil cele aflate la vedere: blatul de bucatarie, dulapurile, podeaua din jurul mesei de dining etc. Fara doar si poate aceste locuri trebuie pastrate curate, deoarece chiar si micile firimituri sunt o atractie pentru gandaci. Insa acestia cauta adapost si apa. Asta inseamna ca se vor strecura prin crapaturile din exteriorul casei, gurile de ventilatie, sau chair golurile dintre perete si podea. Analizeaza perimetrul casei tale si repara micile gauri pentru a elimina locurile de acces ale gandacilor. De asemenea, asigura-te ca orificiile de sub chiuveta sunt sigilate corespunzator.

Excesul de umiditate este mediul perfect pentru gandaci. Daca ai robinete sau tevi pe langa care se prelinge apa, in baie sau bucatarie, exista mari sanse ca acest lucru sa porneasca o invazie a acestor daunatori.

Cutiile de carton

Gandacii adora cutiile de carton sau ziarele. Sunt locurile ideale unde se ascund si mai ales, se reproduc. Asadar, evita sa pastrezi cutii din carton, fie acestea in interiorul casei, garaj sau in magazia din curte.

Puncte de intrare

Exista zone ale casei la care pur si simplu nu te gandesti ca fiind puncte de acces pentru gandaci:

  • spatiile dintre usile de exterior si podea
  • plasele de insecte pentru ferestre, care nu sunt inchise sau au mici rupturi
  • gaura izolata necorespunzator din jurul furtunului de scurgere al unitatilor de aer conditionat
  • firimituri aflate sub cuptoarele cu microunde sau frigider
  • hrana sau apa pentru animelele de companie lasate afara noaptea
  • cosuri de gunoi care nu sunt curatate regulat (inclusiv cele din baie)

Ce poti face in cazul unei infestari cu gandaci

In primul rand trebuie sa actionezi rapid, deoarece gandacii se inmultesc foarte repede. Nu poti sa risti ca acesti daunatori sa scape de sub control. Exista o multime de variante care iti arata cum scapi de gandacii de bucatarie. Cerceteaza cu atentie care este solutia optima si alege capcane pentru gandaci de bucatarie eficiente.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea