Cum sa...

#racoare #canicula #casa

A venit canicula! Cum sa pastrezi racorea in casa

A venit canicula si, odata cu ea, nevoia tot mai mare de a ne adaposti la racoare. Pentru a pastra racoarea intr-o locuinta care nu beneficiaza de aparat de aer conditionat poti apela la cateva trucuri simple.  Iata ce poti face pentru a te bucura de racoare in casa.

Inchide geamurile si usile

Cand nu ai aer conditionat este important sa aerisesti doar in anumite perioade ale zilei. Inchide toate geamurile si usile de la balcon pentru a nu permite caldurii sa intre in casa, in timpul zilei. Le poti redeschide dupa ce apune soarele.

Aeriseste strategic

Aeriste casa doar in timpul noptii, cand mercurul din termometre scade. Evita sa tii geamurile deschise in timpul zilei, deoarece toata caldura va intra in casa.

Foloseste un ventilator si gheata

Un truc vechi de a racori casa este acela de a folosi un ventilator. Iar daca vrei ca acesta sa faca si mai multa racoare, pune in spatele pui un bol cu gheata. Astfel, aerul pe care acesta il va imprastia prin casa va fi mult mai racoros.

Monteaza draperii sau jaluzele

Daca ai doar perdele la geam, atunci este cazul sa-ti montezi si niste draperii sau jaluzele. Acestea sunt utile in zilele caniculare deoarece nu lasa lumina si caldura sa patrunda in incapere, prin urmare camera nu se supraincalzeste.

Gateste in mod strategic

Una dintre cele mai mari greseli pe care o poti face atunci cand este foarte cald afara si nu ai un aparat de aer conditionat, este aceea de a folosi aragazul in mijlocul zilei.

Cel mai indicat este sa eviti pe cat posibil sa folosesti aragazul pe timpul verii si sa optezi in schimb pentru alte dispozitive si aparate sau chiar sa gatesti in aer liber. Daca insa aceste variante nu sunt posibile, alege macar sa gatesti dimineata, cand temperatura de afara este inca una suportabila, sau seara, dupa apus, cand temperaturile scad.

Renunta la materialele sintetice si opteaza pentru bumbac

In zilele de vara renunta complet la orice material sintetic, indiferent ca este vorba despre hainele pe care le porti prin casa sau despre lenjeria de pat. Alege materiale din bumbac care lasa pielea sa respire. In plus acestea absorb transpiratia si ajuta la pastrarea unei temperaturi normale a corpului.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea