Cum sa...

# obiecte de curatat #curatenie rapida #curatenie #curatenie casa

7 obiecte din casa pe care sa le cureti pana la finalul verii

Daca vom privi cu atentie in jurul nostru, vom descoperi ca avem in casa cateva obiecte care trebuie curatate pana la finalul verii pentru a nu aparea probleme nedorite. Haideti sa vedem care sunt acestea si cum le putem face sa straluceasca din nou de curatenie.

Filtrul masinii de spalat

Scamele cumulate in filtrul masinii de spalat, in conducte sau in alte orificii, vor ingreuna procesul de eliminare a apei si uscare a hainelor si vor incetini masina de spalat, factura de curent poate creste si apare pericolul de incendii. Curati cu atentie filtrul de scame dupa fiecare utilizare, folosind o perie de scame flexibila cu maner lung.

Buretii de bucatarie

Buretii de bucatarie colecteaza bacterii, spori de mucegai si diversi virusi proveniti de pe carnea cruda, fiind extrem de periculosi daca nu sunt curatati sau inlocuiti periodic.

Pentru curatare, buretii de bucatarie se pot spala in masina de spalat vase si apoi uscati foarte bine. Astfel vor fi distrusi toti germenii si bacteriile nocive, iar buretele de bucatarie va deveni ca nou.

Ventilatorul de plafon

Lamele ventilatorului de plafon atrag murdaria si praful si pot imprastia prin casa potentiali alergeni. In zilele calduroase si umede, murdaria se poate lipi de lame si apare mucegaiul ceea ce faciliteaza aparitia alergiilor. Opriti ventilatorul si, cu o laveta din microfibra lavabila in masina de spalat, stergeti cu atentie fiecare lamela a ventilatorului.

Filtrele aparatului de aer conditionat

Filtrele aparatului de aer conditionat trebuie sa fie intotdeauna in perfecta stare de curatenie, pentru ca sunt concepute pentru a capta alergenii exteriori, sporii de mucegai, praful si alte reziduuri prezente in aerul din camera. Ele trebuie curatate cu atentie o data la 90 de zile, sau, daca nu se pot curata, se vor inlocui cu altele noi.

Covoarele

Covoarele sunt adevarate aspiratoare de praf, murdarie, reziduuri, acarieni, insecte si alergeni. Chiar daca le aspiram des, periodic este nevoie de curatarea lor in profunzime pentru a elimina orice bacterie sau alergen. Covoarele sintetice se curata foarte bine cu aburi, pe baza de apa fierbinte si cu presiune mare, metoda fiind extrem de eficienta pentru a distruge orice agent. Ele se ususca repede si nici nu pastreaza reziduuri de sapun. Pentru covoarele din fibre naturale se vor folosi apa calduta si un sapun delicat.

Semineul

Bustenii care au ars in semineu lasa reziduuri de creozot inflamabile, atat in interiorul vetrei, cat si pe peretii zonei de ardere a semineului. Acestea pot fi usor aprinse de scantei si pot genera incendii. Este esential sa curatati anual cosul de fum si peretii semineului. Pentru aceasta operatie cel mai bine este sa apelati la profesionisti.

Condensatorul frigiderului

Bobinele cu condensatorul frigiderului sunt situate in partea din spate a frigiderului si au ca scop racirea si condensarea agentului frigorific. Daca sunt infundate cu praf sau par, pun stres suplimentar pe sistem si pot duce chiar la stricarea frigiderului. Scoateti frigiderul din priza, desurubati placile de protectie si stergeti bobinele si condensatorul cu o perie de praf.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului