Cum sa...

#utilizare uscator #uscator #uscator de rufe

7 lucruri pe care nu stiai ca uscatorul tau le poate face

Uscatorul poate avea multe intrebuintari utile, altele decat aceea de a usca hainele. Iata pentru ce altceva mai poti folosi uscatorul de rufe, pentru a-ti face viata mai usoara.

Reimprospateaza pilota

Cand pilota s-a aplatizat si nu si mai e la fel de pufoasa ca atunci cand ai cumparat-o, o poti pune in uscator cu cateva mingi de tenis pentru a o readuce la forma initiala. Rezultatul va fi uimitor!

Usuca incaltamintea sport

Uscarea incaltamintei sport in uscator nu este o operatiune placuta, din cauza zgomotului pe care aceasta o va face in interiorul masinii, dar si pentru ca ar putea strica uscatorul. Instaleaza un suport pentru uscare in uscator si nu se va mai auzi niciun un zgomot in timp ce incaltarile sunt in uscator.

Omoara bacteriile

Multe tipuri de uscatoare au si un ciclu de dezinfectare pe care cu siguranta doresti sa il folosesti. Acest ciclu de dezinfectare este unul dintre cel mai putin cunoscute trucuri care te ajuta sa dezinfectezi foarte multe obiecte din casa.

Usuca piesele de imbracaminte delicate

Exista anumite modele de uscatoare care au un compartiment separat special pentru piesele delicate de imbracaminte. Tot in acest compartiment mai poti pune la uscat jucariile de plus ale copilului, astfel incat sa ai siguranta ca acestea vor fi protejate in timpul operatiunii.

Reimprospateaza hainele

Ultimele generatii de uscatoare iti permit sa reimprospatezi hainele astfel incat chiar si cele mai sifonate sau cele care au stat in dulap de mult timp sa fie gata de purtat, cand le scoti. Uscatorul functioneaza cu apa rece, masina incalzeste apa pentru a forma vaporii, care indreapta hainele botite, dandu-le in acelasi timp prospetime.

Omoara parazitii

Caldura din uscator este un mod natural si rapid de a omori capuse, plosnite sau paduchi. Pune obiectele contaminate in uscator pentru 30 de minute, la temperatura ridicata, pentru a scapa de aceste insecte nedorite.

Hainele nu mai au nevoie sa fie calcate

Majoritatea modelelor de uscatoare au o functie speciala pentru a reduce cutele de pe haine. Aceasta functioneaza cu aer mai putin fierbinte decat un ciclu standard de uscare si scade si mai mult temperatura spre final pentru a preveni sifonarea.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului