Cum sa...

# beneficii casa curata #casa curata # ponturi casa curata

6 beneficii ale unei case curate

O casa curata are beneficii multiple asupra starii noastre de sanatate. In plus, te vei simti mai bine in propria casa si nu vei  mai simti stari de furi, aparent fara motiv. Iata cateva motive care te vor ajuta sa mentii curatenia in casa si sa ai un stil de viata mai sanatos!

Mai putin stres

Dezordinea pe care o vezi determina o stare de agitatie pshica. Studiile au demonstrat ca femeile in ale caror case este mizerie si dezordine au un nivel mai ridicat de cortizon decat cele cu casele mereu curate. Acest lucru inseamna ca nivelul de stres este strans legat de spatiul in care traiesti. Asadar, o metoda eficienta de a tine stresul sub control este sa incepi sa iti faci ordine in casa.

Faci mai multa miscare

Ciudat, dar adevarat: curatenia te ajuta sa te misti mai mult. Chiar daca nu vei consuma multe calorii in timp ce faci curat in casa, vei face totusi miscare. Atunci cand faci curat in casa inseamna ca faci miscare fizica constant, cel putin o data pe saptamana.

Creste productivitatea

Ti se intampla de multe ori sa incepi sa faci cu totul altceva doar pentru a amana ceva ce ai de facut urgent, dar nu iti face placere? Dezordinea din casa te va ajuta sa te defocusezi si sa gasesti intotdeauna lucruri noi pe care incepi sa le faci pentru a evita ceee ce nu stii sa faci. In schimb, cand totul este in ordine puterea de concentrare va creste si vei fi focusat doar asupra problemei pe care trebuie cu adevarat sa o rezolvi. 

Mananci mai sanatos

O reactie naturala a organismului de a raspunde la stres este sa consume mancare nesanatoasa, in cantitati mari. Daca faci curat si ordine in casa, tentatia de a manca alimente nesanatoase dispare si asta chiar te va ajuta sa faci alegeri sanatoase.

Dormi mai bine

Este mult mai usor sa mergi la somn cand stii ca ai terminat tot ce ti-ai propus in ziua respectiva si nu mai e nimic pe lista de “to do”. Atunci cand in casa este curat, poti sa arunci o privire peste tot inainte de a merge la culcare pentru a te asigura ca toate lucrurile sunt la locul lor. Acest obicei te va ajuta sa pui capul linistit pe perna si sa nu te mai gandesti la nimic. Mai mult, studiile au arata ca atunci cand iti faci patul dimineata, dupa ce te-ai trezit, sansele de a avea un somn odihnitor seara, cand mergi la culcare, cresc cu 20%.

Te imbolnavesti mai rar

Intr-o casa curata, germenii si bacteriile nu ar trebui sa isi mai gasesca locul. In plus alergenii care isi fac loc in covoare, paturi sau lenjerii de pat, pot duce la alergii grave sau astm. Pentru a mentine sanatatea intregii familii, indicat este sa faci curat in casa in mod regulat. Aspira si dezinfecteaza toate suprafetele cu care intri in contact , schimba asternuturile cat mai des si aeriseste zilnic camerele. In felul acesta, te asiguri ca ii feresti pe cei din casa de boli si intreaga familie se bucura de o stare de bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului