Cum sa...

# portocale casa # utilizare portocale #odorizant casa #amenajare casa #curatenie casa #portocale

5 utilizari surprinzatoare ale portocalei

Portocalele sunt o sursa importanta de vitamina C atunci cand le mancam sau le consumam sub forma de bauturi racoritoare, in deserturi sau salate proaspete, si un fruct cu multiple beneficii, folosit de multe ori in produsele cosmetice naturale, datorita continutului bogat de Vitamina C si E, antioxidantilor si zincului, care hranesc pielea si o lasa de fiecare data fina si ferma.

Dar portocala poate fi folosita cu succes si in alte scopuri. Din portocala sau din cojile de portocala se pot face solutii naturale pentru curatenie si datorita mirosului placut si proaspat, aceste fructe mai sunt folosite si ca odorizante in casa.

Dupa ce mananci o portocala, poti da imediat o intrebuintare cojilor, in loc sa le arunci. Descopera care sunt cateva dintre utilizarile surprinzatoare ale portocalei si pune-le in aplicare la tine acasa!

Inaltura mirosurile neplacute

Coaja de portocala este un parfumant grozav pentru cosul de gunoi din bucatarie. Cojile de portocala au un miros proaspat si puternic si in acest fel scapi de mirosurile urate provocate de resturile pe care le arunci la gunoi. Incearca sa ai de fiecare data in cosul de gunoi, coji de portocala, pentru ca in acest fel, in bucataria ta nu vor exista mirosuri neplacute provenite de la gunoi.

Odorizant pentru frigider

Cojile de portocala nu elimina doar mirosul neplacut de la gunoi, dar inlatura si orice miros neplacut din frigider. Pentru a pastra un miros proaspat in frigider, pune in interior coji de portocala cu sare. Cum procedezi: taie o portocala in doua, scoate pulpa si umple coaja cu sare, apoi asaza-o pe un raft din frigider. Poti plasa coaja de portocala cu sare undeva pe un raft, in spate, pentru a nu te incomoda atunci cand iei sau pui alimentele in frigider.

Solutie naturala pentru curatare

Din portocala si otet poti face o solutie naturala si eficienta pentru a curata diverse obiecte din casa. Taie cat mai mult din partea alba a cojii de portocala, apoi pune cojile intr-un borcan plin cu otet si lasa amestecul sa stea doua saptamani, agitand borcanul o data pe zi. Dupa ce trec cele doua saptamani, pune lichidul intr-un alt recipient. Aceasta solutie naturala pentru curatenie este eficienta, distruge germenii si are un miros placut. In cazul in care te numeri printre cei care isi curata casa cu solutii care nu au chimicale, amestecul de otet si coji de portocala este ideal pentru tine.

Improspateaza casa

Pentru ca in casa sa miroasa intotdeauna placut si aerul sa fie cat mai proaspat, inlocuieste odorizantele cu un parfumant natural ce are la baza portocale. Pune la fiert intr-o cratita, coji de portocala si condimente cu miros puternic, asa cum ar fi scortisoara si usturoiul. Vei observa imediat ca in casa ta incepe sa miroasa foarte bine!

Curata murdaria

Stoarce coaja de portocala pe petele lipicioase, inclusiv pe cele care raman dupa dezlipirea autocolantelor. Uleiurile naturale pe care le contine coaja de portocala curata murdaria foarte usor.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului