Cum sa...

#camara ordonata # amenajare camara #organizare camara #camara

5 trucuri de organizare a camarii pe care ti-ai fi dorit sa le stii de mult timp

Oricine are o camara stie cat de greu se aranjeaza toate alimentele stocate acolo. De cele mai multe ori este dezordine, iar anumite cutii sau conserve cu mancare ajung pe rafturile din spate si sunt acoperite de altele noi. Astfel incat ramane multa mancare neconsumata, iar la o prima curatenie poti sa descoperi ca aveai deja stoc de alimente pe care trebuie sa le arunci sau de care ai uitat cu desavarsire. Iata ce trucuri de organizare a camarii poti sa folosesti pe care ti-ai fi dorit sa le cunosti de mult timp:

 

1. Divizeaza camara in zone specifice

O camara organizata incepe cu o divizare a zonelor din interiorul sau. Astfel ca de cate ori te uiti acolo poti sa vezi imediat ce anume lipseste si unde este stoc suficient. Mai mult, poti sa stii imediat spre ce sa te indrepti atunci cand vrei sa faci o mancare. Zonele pot sa fie de tipul: alimente tip muraturi, gem si dulceata, zacusca de mai multe feluri, paste puse in borcane in functie de forma lor, legume, sosuri etc.

 

2. Foloseste organizatoare

Organizarea camarii presupune ca totul sa fie ordonat si plasat exact unde trebuie. Pentru acest lucru te poti folosi de anumite containere transparente din sticla si din plastic. Ele pot uneori sa fie puse unele peste altele, ocupand infinit mai putin spatiu. De exemplu cutiile cu capac din plastic de forma patrata sau dreptunghiulara sunt perfecte pentru acest lucru. Ele pot sa fie cumparate in aceeasi marime, iar alimentele de tipul pastelor sau orezului pot sa stea stocate, unele peste altele, iar tu vei putea vedea totul cu claritate.

 

3. Pune ceapa si usturoiul in plase cu fire

Plasele prin care alimentele pot sa respire sunt foarte utile pentru stocarea aliementelor de tipul usturoiului. Ele sunt construite din fire care formeaza o structura lejera. Micile parti din foitele de ceapa sau usturoi care cad in general pe rafturi vor fi prinse, insa alimentele vor fi libere sa ia contact cu aerul.

 

4. Aranjeaza oalele si tigaile

Pentru a avea ordine in ceea ce priveste oalele si tigaile poti sa folosesti suport pentru capace, pe care le pui de la mic la mare conform structurii lui. Pentru oale, poti sa pui mai multe stocate una in interiorul celeilalte, in functie de marimea lor. Tigaile pot sa fie atarnate de cuie sau puse una in cealalata.

 

5. Stocheaza vasele folosindu-te de suportul altor ustensile folosite rar

Daca ai in camara anumite forme pentru tort pe care le utilizezi doar la sarbatori sau structuri utilizate pentru fructele plasate pe mesele mari de la zilele de nastere, poti sa le folosesti pentru stocarea verticala a farfuriilor in restul timpului. Astfel vei avea doua straturi de amenajat: cel de jos, de la nivelul raftului, si cel de sus, care sustine farfuriile mai mari. Este bine ca pe cel de sus sa pui vesela care este legata de zilele importante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea