Cum sa...

#diy #cum sa #renovare apartament #sfaturi practice #zugravire casa

5 sfaturi utile care te ajuta sa iti zugravesti perfect casa

Vrei sa reimprospatezi atmosfera si look-ul casei tale inainte de Sarbatori? Atunci, economiste banii pentru cadouri si apuca-te sa iti zugravesti singur/a casa. Iata cateva sfaturi si trucuri care te pot ajuta sa zugravesti perfect:


1. Acopera podeaua

Inainte de a te apuca de zugravit, ai grija sa intinzi pe podea o folie de plastic pentru a proteja pardoseala. Ai grija insa ca sub picioare sa pui niste materiale textile, deoarece scara sau picioarele pot aluneca foarte usor pe plastic.


2. Curata peretele

Dupa ce ai aranjat podeaua, trebuie sa cureti peretii, deoarece vopseaua nu se prinde foarte bine pe un perete murdar. Asadar, curata peretii cu o carpa sau un burete ud, apoi lasa-i sa se usuce. In cazul in care ti se pare ca peretii nu sunt suficient de curati, poti repeta procesul.


3. Ai grija la prize

Scoate toate electrocasnicele din prize, apoi acopera cu banda, inclusiv intrerupatoarele si usile. Mai bine sa previi murdaria decat sa stai sa le cureti apoi vopseaua care se va indeparta foarte greu.


4. Culoarea

Daca peretele este foarte patat si nu vrei sa folosesti o culoare prea inchisa, ai grija sa acoperi aceste urme cu un strat de grund. De asemenea, in cazul unor pereti murdari este necesara aplicarea a doua straturi de vopsea pentru a iesi nuanta perfecta. Totodata, lasa timp vopselei sa se usuce. Ideala ar fi cel putin sase ore intre cele doua straturi.

De asemenea, ai grija sa nu aplici vopseaua pe straturi de lac, ulei, vopsele alchidice, materiale sintetice sau vopsele de slaba calitate. Indeparteaza straturile de var sau huma si da cu amorsa pe intreaga suprafata.


5. Aplica vopseaua

Dupa ce ai pregatit peretii este momentul sa aplici vopseaua. Aceasta se aplica cu un trafalet de dimensiuni medii, bine scurs de vopsea. Miscarile trebuie sa fie verticale, de sus in jos. Nu uita sa lasi straturile sa se usuce bine. Foloseste trafaleti cu coada mai scurta pentru pereti si cu tija mai luna pentru tavan. De asemenea, trafaletii pentru exterior sunt in general mai putin fini decat cei pentru interior.

Sursa foto: apartmentgeeks.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului