Cum sa...

#trusa make-up #curatare #cum sa #make-up #manichiura

5 sfaturi despre cum sa iti cureti ustensilele de infrumusetare

Nu e usor sa fii mereu in pas cu moda si trend-urile care se tot schimba. Nu doar garderoba are de suferit atunci cand tendintele capata un nou curs, chiar si trusa de machiaj poate suferii modificarii precum: schimbarea produselor, inlocuirea lor, etc. Aceste schimbari iti pot afecta ustensilele si de aceea trebuie sa fie curatate intr-un mod corespunzator. Iata cinci sfaturi despre cum sa iti tii ustensilele curate:

1. Pensulele

Este indicat sa iti cureti pensulele de make-up dupa fiecare utilizare. Nu este igienic sa le tii foarte mult timp necuratate, unele produse iti pot cauza iritatii si poti ajunge sa suferi de grave probleme dermatologice.

Pentru a curata pensulele corect trebuie sa le inmoi in apa rece. Dupa aceea, pune detergentul special sau un sampon pentru piele sensibila in podul palmei si inmoaie pensula. Ai grija ca lichidul de curatare sa ajunga pana in mijlocul pensulei. Apoi, clateste cu apa pana nu mai iese spuma. Pune un servetel pe o suprafata plana si aseaza pensulele pe el, lasa-le asa pana se usuca complet.

2. Ondulatorul de gene

Rimelul si tusul de ochi care raman pe ondulatorul de gene creeaza caminul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor, iar ochii sunt sunt unele dintre cele mai sensibile organe ale corpului uman. De aceea ondulatorul ar trebui curatat cel putin o data pe saptamana.

Pentru a-l curata tot ce ai de facut este sa iei un disc demachiant, sa il inmoi in dezinfectant si sa stergi foarte bine partile ondulatorului care intra in contact direct cu ochiul. Dupa ce ai terminat, clateste-l cu apa rece si lasa-l pe un prosop la uscat.

3. Ascutitoarea

Creioanele de ochi, buze si sprancene trebuie sa fie ascutite pentru a-ti putea crea machiajul dorit. Problema este ca aceste creioane au avut deja contact cu o parte a corpului tau inainte ca tu sa le introduci in ascutitoare. Pentru a preveni aparitia sau raspandirea unei probleme, ascutitoarea ar trebui curatata dupa fiecare folosire.

Tot ce ai de facut este sa inmoi o periuta de dinti in dezinfectant si sa cureti cu ea ascutitoarea. Apoi, clateste-o bine cu apa rece si las-o sa se usuce.

4. Penseta

Pensetele pot fi folosite pentru mai multe lucruri si aproape toate implica contactul lichidele secretate de corpul uman. Pentru a reduce riscul aparitiei unei infectii, ar trebui sa iti cureti penseta dupa fiecare utilizare.

Ca sa fii sigura ca totul este curat si igienic, spala intreaga penseta cu sapun antibacterian si cu apa calda. Dupa aceea, sterge-i varfurile cu dezinfectant.

5. Ustensilele pentru manichiura si pedichiura

In cazul acestor ustensile o curatare periodica este esentiala. Exista nenumarate cazuri in care foarte multi oameni au suferit de infectii grave dupa ce au folosit forfecute neigienizate.

Ustensilele de metal trebuie curatate dupa fiecare utilizare! Curatarea se face cu apa calda si sapun antibacterian. Apoi, folosind o periuta de dinti inmuiata in dezinfectant le frecam bine pentru a ne asigura ca nu a ramas vreun coltisor murdar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea