Cum sa...

#casa mica #apartament #spatiu #locuinta

5 motive sa alegi o casa mica

 

Avand in vedere pretul ridicat al locuintelor, multe persoane se indreapta acum catre apartamente de dimensiuni reduse. Tocmai de aceea este important ca spatiul sa fie maximizat.

Exista numeroase avantaje ale locuirii intr-un spatiu mic. De aceea iti vom impartasi cateva solutii de organizare a unei case sau a unui apartament mic de care te vei indragosti pur si simplu.

E foarte confortabila

S-ar putea sa te gandesti la cuvantul „confortabil” ca la un eufemism pe care il folosesc agentii imobiliari pentru a-i convinge pe eventualii cumparatori. Insa locuirea intr-un spatiu mic poate avea avantaje reale.

Cand nu ai un spatiu mare de ocupat si gestionat, este mult mai usor sa te concentrezi asupra amenajarii lui in modul cel mai corect. Piesele mici de decor, putin costisitoare, cum ar fi lumanarile sau pernele decorative, vor avea un impact mai mare asupra atmosferei generale si vor functiona mult mai bine intr-un spatiu mic decat intr-unul mare.

Esti mai organizat

Cand locuiesti intr-un spatiu restrans, e clar ca nu au loc pentru prea multe lucruri, asa ca selectia trebuie foarte bine facuta. Si nu e greu sa scapi de lucrurile inutile, pentru ca ele vor iesi in evidenta. Te vei incurca de ele. Trebuie sa te inconjori doar de ceea ce iti este necesar si atunci totul iti va fi la indemana.

E ieftin sa o amenajezi

Atunci cand ai un spatiu mare, vei fi nevoit sa cheltuiesti zeci de mii de lei pentru a-l face sa para mai cald, mai confortabil si mai primitor. In schimb, pentru o casa mica nu va fi nevoie sa investesti atat de multi bani. Ai nevoie doar de cateva piese de mobilier personalizate asa incat sa simti ca este locul tau acolo.

I se potriveste stilul minimalist

Minimalismul face valuri mari printre designerii de interior si tot mai multi proprietari de case opteaza pentru acest gen de amenajare. Stilul e de inspiratie scandinava si promoveaza traiul simplu. Iar o casa mica trebuie sa adopte acest stil frumos, curat, care sa le faca viata usoara celor care locuiesc in ea.

E mai usor de intretinut

Un alt atu urias al unei case mici este dat de faptul ca e mult mai usor sa faci curat in ea. Cu cat este mai mare un spatiu, cu atat este nevoie de mai mult timp pentru organizare, curatenie si este mult mai dificil sa il mentii in ordine. Nimeni nu isi doreste sa piarda zilnic o multime de timp facand ordine si curatenie.

Foto: caddownloadweb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea