Cum sa...

#curatenie casa #microbi #sfaturi curatenie casa

4 obiecte pline de microbi pe care uiti de regula sa le cureti

Esti cutremurat la fiecare estimare prezentata in buletinele de stiri privind numarul bacteriilor care se intalnesc in mijloacele de transport in comun sau pe banii pe care ii atingi toata ziua. Cu toate astea, nici prin cap nu iti trece ca pana si in casa ta sunt locuri pe care le treci cu vederea atunci cand faci curatenie. Iata care sunt locurile si obiectele pe care toata lumea uita sa le curete:

Suportul hartiei de toaleta

Este unul dintre obiectele pe care le vezi zi de zi in baia ta. Cu toate acestea este si cel pe care il ignori atunci cand aceasta incapere trece prin operatiunea de curatenie generala. Si nu este singurul. Mai toata lumea are tendinta de a ignora manerul/butonul pe care il folosesti atunci cand tragi apa la vasul de toaleta.

Intrerupatoarele

Teama de obiecte electrice aflate in functiune este atat de inradacinata in mintea ta incat cu greu realizezi ca intrerupatoarele si prizele din fiecare camera au decenii de cand nu au mai fost sterse cu o carpa inmuiata in apa calda. Pentru a nu sta cu frica in san, poti opri alimentarea cu energie electrica in casa in timpul acestei operatiuni.

Masina de spalat

Pun pariu ca nu te-ai gandit ca in cuva masinii de spalat, acolo pe unde trece detergentul diluat de apa, exista vreo bacterie. S-ar putea sa te inseli amarnic, chiar daca masina ta de spalat are o multitudine de functii. Apa rezultata din spalari si clatiri lasa pe peretii cuvei intregi colonii de bacterii. Foloseste otet alb amestecat cu bicarbonat si o periuta de dinti impreuna cu o carpa din microfibre pentru a curata masina ta de spalat.

Curata cu periuta de dinti peretii cuvei, apoi adauga oteul alb si bicarbonatul in vasul pentru detergent si inalbitor si da-i drumul masinii pe turatie maxima la temperatura de 90 de grade Celsius. Repeta operatiunea si apoi sterge bine cu carpa prin interior.

Telecomanda

Aceeasi teama de a nu defecta un dispzitiv electrocasnic te-a tinut departe si de telecomanda televizorului tau. Nici nu ai realizat pana acum ca a fosat plimbata prin zeci de maini, ca a cazut de nenumarate ori pe podea sau ca a fost atinsa cu maini pline de grasime. Are tot atatea bacterii cat o bancnota. Curat-o cu o carpa umezita in solutie dezinfectanta. Acelasi procedeu poate fi aplicat si la tastatura calculatorului.

Sursa foto: cleaning-tips.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului