Cum sa...

#utilizare argila #sfaturi curatenie #sfaturi practice #curatenie casa #argila

3 utilizari ale argilei la care nu te gandeai! Iata cate minuni face

Argila este cunoscuta de secole pentru propritatile sale banefice asupra organismului. Putini stiu insa ca argila poate fi folosita si in procesul de curatenie al casei. Iata trei utilizari ale argilei pe care nu le stiai.

Argila si detergent lichid de vase

Ti s-a ars mancarea sau ai patat aragazul foarte tare? Adauga intr-un castron 5 linguri de argila alba si picura cate putin detergent de vase, lichid. Amesteca bine pana obtii o pata groasa. Freaca aragazul sau cratitele cu pasta obtinuta.

Atentie! Nu folosi aceasta pasta in cazul vaselor din teflon.

Curata frigiderul

Frigiderului a capatat o nuanta cenusie sau galbuie ori mirosuri persistente? Trebuie doar sa speli peretii acestuia cu apa calda siapoi sa freci totul cu un amestec de argila alba si praf de copt, in proportie de 1:1. Lasa argila sa actioneze timp de o ora, doua, apoi clateste totul foarte bine si lasa frigiderul sa se usuce inainte de a-l reporni. Mirosul va disparea complet iar frigiderul va arata ca nou.

Scapa animalele de purici

Argila ajuta la combaterea parazitilor. Daca pisica sau cainele au purici tot ce trebuie sa faci este sa aplici un strat generos de argila pe blana acestora. Insista in special in zonele in care observi ca puricii adora sa manance (zona gatului, a barbiei, in spatele urechii, zona cozii).

Nu trebuie sa-ti faci griji in cazul in care observi ca animalul se spala, deoarece argila nu este toxica pentru animale.

Sursa foto: ebay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea