Cum sa...

#benzi led #iluminare locuinta #iluminare

3 idei creative pentru iluminarea locuintei cu benzi led si spoturi led

Vrei sa adaugi un strop de culoare sau lumina unei camere intunecate? Ori poate ca iti doresti sa creezi o atmosfera romantica in dormitorul matrimonial. Oricum ar fi, instalarea unor benzi led in locuinta ta nu este niciodata o idee rea! In special atunci cand gasesti o multime de idei creative in care te poti folosi de lumina emisa de acestea si nu numai.

Fie ca doresti sa evidentiezi o anumita caracteristica de design intr-una din camerele locuintei tale, ori pur si simplu vrei sa reimprospatezi aspectul general al casei, atunci cand alegi optiunea de iluminat cu benzi led stii sigur ca nu ai cum sa gresesti.

Am pregatit special pentru tine idei creative de amenajare si iluminare a locuintei cu ajutorul a felurite surse de iluminat de la spoturi led si pana la cum sa integrezi in mod ingenios o clasica aplica led in asa maniera incat sa restructurezi intreaga incapere.

Daca ti-am starnit interesul, asigura-te ca salvezi acest articol in motorul tau de cautare, pentru a-l putea accesa atunci cand doresti sa faci o schimbare in casa ta. Iti oferim ponturi utile si ingenioase de amenajare si iluminare pe care le poti adapta oricand in casa ta. Iata ce vei afla la finalul acestui articol:

  • Cum sa transformi o incapere doar cu ajutorul unei surse de iluminat precum aplica led
  • De ce sa alegi spoturi led si benzi led pentru locuinta ta
  • Idei creative de reamenajare a locuintei cu benzi led si spoturi led

Creeaza contraste si jocuri de lumina cu ajutorul surselor potrivite de iluminat

Camera de zi este inima casei, deci este important sa te asiguri ca acoperi corect incaperea cu iluminarea potrivita cat sa maresti vizual spatiul. Corpurile de iluminat de perete precum aplica led pot fi o sursa excelenta de iluminare ambientala, in special in spatii mari sau deschise, cum ar fi camerele de zi.

Aplica led poate oferi, de asemenea, iluminare de accent, care creeaza o atmosfera confortabila si primitoare. Si exista chiar si reflectoare de perete care directioneaza lumina in jos, oferind o iluminare de sarcina atat de necesara intr-un decor in care atentia se doreste a fi pusa intr-un anumit loc. Iluminatul decorativ precum aplica led poate actiona ca arta de perete autonoma sau poate fi incorporat cu picturi sau fotografii.

Cum sa transformi o incapere doar cu ajutorul unei surse de iluminat precum aplica led?

Daca o asezi inteligent, aplica led poate actiona similar cu lampile de tavan si chiar cu candelabrele. Toata magia sta in pozitionarea in mod strategic deasupra sau intre obiecte din locuinta casei tale pentru a oferi iluminarea sarcinii atat de necesara.

Pozitionarea luminilor oferite de aplica led pe ambele parti ale unui colt reprezinta o modalitate perfecta de a maximiza acoperirea luminii in incaperea respectiva. Gasesti o multime de stiluri si forme atunci cand optezi pentru aplica led, astfel ca la o simpla cautare pe Electric14.ro, vei gasi aplica led potrivita stilului casei tale.

Aplica led montata in sufragerie poate functiona ca instrument decorativ excelent. Unele dintre cele mai populare modele includ forme geometrice sau modele, iar odata ce ai gasit un design care sa iti placa, poti plasa mai multe lumini de perete mari in jurul camerei pentru a oferi atat iluminare ambientala, cat si iluminare decorativa.

De ce sa alegi spoturi led si benzi led pentru locuinta ta?

Iluminarea oferita de niste spoturi led nu numai ca este una de lunga durata, dar reprezinta si cea mai eficienta forma de iluminare din punct de vedere energetic. In plus, cand te gandesti sa reamenajezi locuinta, parca altfel se integreaza pe pereti lumina data de niste benzi led, combinata cu cea emisa de niste spoturi led.

Acest tip de iluminare confera stil si un caracter deosebit oricarui spatiu. Poti folosi spoturi led pentru iluminare de sarcina, de ambient ori chiar pentru accentuarea anumitor obiecte din locuinta ta. Daca ramai in continuare alaturi de noi, urmeaza sa iti oferim cateva ponturi utile de amenajare cu spoturi led si benzi led pentru a crea un plan eficient de iluminare pentru casa ta.

Idei creative de reamenajare a locuintei cu benzi led si spoturi led

Ideile practice si vizuale de mai jos prezinta cateva dintre numeroasele moduri in care poti incorpora spoturi led si benzi led in interiorul locuintei tale. Arunca o privire si vezi care dintre aceste idei creative se potrivesc spatiului, dar si stilului de decor al casei tale.

Alegerea unor benzi led reprezinta o varianta ideala de a crea structura in incaperile casei tale. Acestea sunt unele dintre cele mai versatile solutii de iluminat disponibile, iar pe Electric14.ro le gasesti in culorile preferate.

Aici, iti vom prezenta 5 idei elegante de iluminat cu benzi led sau spoturi led care te pot ajuta sa transformi complet o casa. Fie ca doresti sa adaugi mai multa lumina in living, dormitor, baie sau orice alta camera de locuit, aceste idei practice vor fi trucul perfect pentru restilizarea locuintei.

#1. Invelis de plafon sau cornisa

Sursa foto: Unsplash.com

Ca sursa de iluminare, niste benzi led pot fi integrate cu usurinta aproape oriunde! Spre exemplu, le poti integra in interiorul grinzilor tavanului si poti, asadar, evidentia detaliile arhitecturale. Sau poti opta sa le integrezi la fel ca in imaginea de mai sus si sa conturezi un detaliu interesant pe accesul scarilor.

#2 Accentueaza piesele de mobilier cu benzi led

Un pic mai distractiv decat functional, adaugarea de benzi led sub mobilier adauga o stralucire unica oricarei camere si poate ajuta un spatiu mic sa para mai mare. Exista cateva piese de mobilier diferite care merita luate in considerare:

  • Canapele si fotolii – adauga ambianta
  • Mese – actualizati o masa veche cu aspectul modern al luminilor cu benzi led pentru a adauga o lumina calda care este perfecta pentru petreceri
  • Patul – ilumineaza in mod convenabil podeaua suficient pentru a vedea noaptea fara sa-ti trezesti copiii sau partenerul

#3 Ofera profunzime baii tale cu spoturi led

Poate fi dificil sa obtii iluminatul de baie corect, deoarece trebuie sa serveasca mai multe scopuri. Iluminarea din spate a oglinzii din baie cu niste spoturi led de culoare alba rece este o idee minunata, deoarece va va lumina perfect fata atunci cand va indreptati rutina de ingrijire.

Poti adauga chiar si benzi led care schimba culoarea in jurul baii, astfel incat sa reglezi setarile pentru a se potrivi starii tale de spirit! De asemenea, ar trebui sa optezi pentru versiuni rezistente la apa sau impermeabile pentru a te asigura ca nu sunt afectate de umezeala din baie.

Iluminatul cu spoturi led si benzi led reprezinta o varianta flexibila si cu consum energetic redus, fiind alegerea ideala pentru a adauga un strop de atmosfera in locuinta ta. Pe Electric14.ro gasesti variante accesibile pe care le poti integra intr-un mod foarte usor in casa ta. 

Sursa foto principala: Pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului