Cum sa...

#casa #iarna #cafea

10 sfaturi pentru a te simti confortabil in casa ta iarna asta

Cu totii cautam moduri de a aplana anxietatea produsa de toate evenimentele nefaste care s-au tot intamplat. Una dintre metode, odata cu venirea toamnei, este sa incercam sa transformam spatiul in care locuim intr-o oaza calduroasa pentru urmatoarele luni. Iata cateva tips&tricks care nu-ti vor afecta bugetul si te vor ajuta sa uiti de timpul mohorat de afara.

 

Covoare

Daca nu ai covoare in casa, este timpul sa faci aceasta investitie minora, pentru ca nimanui nu-i place sa simta podeaua rece in mijlocul iernii. Poti opta pentru un covor mare pentru fiecare incapere sau cateva mai mici puse la capul patului in dormitor, sub masuta de cafea in sufragerie, la intrarea din hol, poate chiar si in bucatarie in dreptul chiuvetei.

Accesorii texturate

Adauga casei tale accente tactile, cum ar fi perne decorative din blana artificiala sau paturi din fleece. In acest fel schimbi si infatisarea unui fotoliu de care te-ai plictisit sau a canapelei tale care are nevoie de un makeover.

Bauturi fierbinti

Fa-ti provizii de cafea, ceai sau ciocolata calda, in functie de preferinte. Cat de dezamagitor este sa ramai fara cafea si sa nu-ti poti face ritualul de dimineata cum trebuie? Asigura-te ca ai cafeaua cu care sa-ti incepi ziua in stilul tau, dar si o bautura calda cu care sa te cuibaresti seara, sub patura, in fotoliul preferat, pentru a savura o carte buna sau un serial simpatic. Fie ca este un ceai vibrant sau o ciocolata calda linistitoare, iti va incalzi serile friguroase de iarna.

Aromaterapie

Uleiurile esentiale sunt o modalitate necostisitoare de a schimba atmosfera casei tale, dar si starea ta de spirit. Clasicul miros de lavanda este cunoscut pentru proprietatile sale de combatere a stresului. Daca nu preferi lavanda, poti incerca arome care te duc cu gandul la Craciunul din copilarile, precum portocala sau scortisoara.

Lumanari

N-ai nevoie de semineu pentru a crea un cadru imbietor in casa ta, daca ai la indemana lumanari. Exista atat de multe variante, forme si mirosuri, ai posibilitati nelimitate. Trebuie doar sa ai grija sa nu pleci pentru mult timp din incaperea unde ard lumanari si sa nu le pui in preajma perdelelor sau obiectelor inflamabile.

Asternuturi

Pentru un somn mai bun, poti schimba si asternuturile cu unele din material mai gros, ca flanelul. Nimic nu se compara cu momentul in care te retragi intr-un pat confortabil si calduros dupa o lunga zi de munca.

Iluminat

Incearca sa renunti la neoane si inlocuieste-le cu becuri cu lumina calda. Poti sa instalezi chiar si ghirlande luminoase pe balcon sau in dreptul ferestrelor pentru o atmosfera festiva.

Papuci de casa

Chiar daca slapii ti-au fost buni prieteni pe timpul verii, acum picioarele tale au nevoie de mai multa acoperire. Ia-ti o pereche de papuci de casa cu talpa groasa si captuseala calduroasa.  

Arta decorativa

Peretii goi tind sa inspire o senzatie de raceala, asa ca decoreaza-ti peretii cu tablouri in tonuri calde sau cu accente aurii. Chiar si decoratiunile din macrame, care au devenit la moda in ultimii ani, pot fi o optiune eleganta pentru a “incalzi” un camin.

Ferestre etanse

Nu in ultimul rand, asigura-te ca ferestrele tale au garnitura de etansare (chederul) functional. Cauciucul din care este confectionat rezista in mod uzual maximum 5 ani, dupa care trebuie schimbat, pentru ca isi va pierde din flexibilitate si va permite aerului rece sau apei de ploaie sa se infiltreze. Verifica marginile ferestrelor cand sunt inchise si, daca simti curenti de aer, este cazul sa apelezi la specialisti pentru a le inlocui.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului