Confortul casei

# anxiatate casa #casa frumoasa #casa linistita #decor casa #casa

4 motive pentru care te simti anxios in casa ta. Iata cum le rezolvi

Cand doresti sa iti proiectezi o casa primitoare, cauti adesea inspiratie in reviste, pe Pinterest sau pe retelele de socializare. Specialistii in design interior spun ca aceasta tehnica este gresita si ca decorarea casei trebuie sa se faca tinand cont de sentimentele noastre si ca ar trebui sa punem accent pe emotii in primul rand.

Nu trebuie sa ne decoram casa doar pentru a fi frumoasa, ci si pentru a ne simti bine in ea. Un efect frumos nu garanteaza si o stare de bine. Asadar, specialistii ne recomanda sa nu ne mai concentram atat de mult pe ceea ce este in tendinte, ci pe ceea ce simtim.
Iata principalele motive pentru care ajungem sa ne simtim anixiosi in propria casa:

Ignoram dezordinea copiilor

Copiii au foarte multe lucruri, in special jucarii. Oricat am incerca sa le limitam zonele de joaca, lucrurile copiilor ajung sa fie imprastiate in toata casa. Asadar, atunci cand iti decorezi casa, nu uita ca la un moment dat vor aparea si copii, in cazul in care nu ai. Daca esti deja parinte, ar trebui sa te gandesti ca jucariile lor vor fi imprastiate peste tot si trebuie sa gasesti solutii in acest sens. Pentru a evita dezordinea, pune in fiecare incapere cate un cos pentru jucarii. Astfel, iti va fi mai usor sa faci ordine sau sa le aduni rapid.

Nu organizezi eficient treburile casnice

De foarte multe ori o casa produce senzatia de anxietate deoarece este dezordonata. Trebuie sa fii foarte atent atunci cand organizezi incaperile. Spalatoria ar trebui sa fie cat mai aproape de uscator. De cele mai multe ori, hainele ajung sa fie imprastiate prin toata casa, tocmai pentru nu organizam eficient incaperile, inca de la stadiul de proiect al casei.

Utilizarea spatiului

De foarte multe ori, proictele caselor se axeaza pe incaperi bine stabilite, cu un scop anume. O casa cuprinde in general cateva dormitoare, o bucatarie, bai si living. De ce oare trebuie sa pastram mereu aceste norme, daca noi nu ne folosim de aceste incaperi in scopurile propuse? De ce nu ai oferi adolescentului tau o incapere mai mare? De exemplu, ai putea transforma livingul in camera lui si astfel va putea avea spatiu de desfasurare si nu s-ar mai intinde cu lucrurile lui in toata casa. Livingul unei case nu trebuie sa fie neaparat imens, mai ales ca nu este un spatiu pe care sa il folosesti non-stop.

Designul perfect

Atunci cand ne proiectam locuinta, vrem ca totul sa iasa perfect, iar in final foarte multe persoane ajung sa isi spuna ca de fapt nu este ceea ce si-au dorit. Specialistii spun sa ne bazam pe emotiile noastre. De multe ori ne lasam dusi de val si construim dupa preferintele unei persoane care ne-am dorim sa fim, nu cea care suntem de fapt.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea