Case de vedete

#yoko ono #dakota #showbiz #Case de vedete #cladiri exclusiviste #cladiri exclusiviste new york #ne york

Case de vedete: Yoko Ono, una dintre rezidentele cladirii exclusiviste Dakota din New York

Yoko Ono, muza regretatului fondator Beatles, John Lennon, a hotarat sa isi deschida portile uneia din proprietatile sale din cladirea Dakota, un imobil exclusivist din metropola americana New York. Esti invitat sa descoperi impozanta Dakota intr-un nou episod din serialul Acasa.ro dedicat caselor vedetelor!

Situata la intersectia dintre Central Park West si Strada nr. 72 din New York, aceasta cladire construita in stil victorian a fost resedinta cuplului Yoko Ono - John Lennon incepand din 1972 si pana in 1980, cand celebrul cantaret a fost asasinat, la doar cativa pasi de imobil. Totusi, vaduva lui Lennon continua sa locuiasca aici, alaturi de multe alte celebritati.

O cladire exclusivista cu acces limitat

Potrivit cartii intitulate "Life at the Dakota: New York's Most Unusual Address", publicata de editura Universitatii Syracuse, acest imobil a constituit un adevarat punct de atractie de la bun inceput, toate cele 65 de apartamente initiale gasindu-si imediat locatari.

Citeste si: Descopera casa primitoare in stil traditional a actritei Amy Adams!

De indata ce pasesti in interiorul acestei cladiri, printr-o poarta cochere, prima intalnire este cu o curte centrala. La origine, aceasta servea ca depozit pentru vagoane. Si, desi exteriorul are un aspect tern, aparatamentele pe care The Dakota le gazduieste sunt unice, fiind construite la indicatiile primilor locatari.

Cel mai scump apartament din cladirea Dakota

La capitorul pret, apartamentul in care a locuit Leonard Bernstein este considerat cel mai scump din aceasta cladire exclusivista. Desi pretul initial a fost de 25.5 milioane de dolari, penthouse-ul a fost vandut pentru 21 de milioane. Acesta dispune de un living spatios dotat cu un semineu din lemn masiv, 4 dormitoare, 4 sali de baie si o priveliste splendida catre Central Park.

Decorat in stil somptuos, acest apartament mai dispune si de o biblioteca, sala de mese si bucatarie cu o zona special amenajata pentru luarea micului dejun.

Citeste si: Lasa-te inspirat de opulenta resedinta a creatoarei de moda Donatella Versace!

Penthouse-ul lui Yoko Ono, minimalist si spatios

In ceea ce o priveste pe Yoko, locuinta acesteia este compusa din 3 dormitoare, 5 bai si detine totodata un garaj si lift private. In plus, penthouse-ul numara si o sera, o terasa, studio de inregistrari, toate decorate dupa gusturile artistei de origine japoneza. Amenajarea este minimalista, in stilul reprezentativ culturii specifice Tarii Soarelui Rasare.

Sursa foto: joeyblsphotography.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea