Casa verde

# decorare casa eco # amenajare casa eco #casa eco

Stilul eco, noua tendinta de design interior care omagiaza natura

Pentru a-ti transforma casa intr-un spatiu intim, care sa te reprezinte cat mai bine, ai la dispozitie numeroase stiluri de amenajare: de la stilul modern si minimalist, pana la cel eco, tendinta in design interior ce pune natura pe primul loc. Un stil de viata eco, insusit de la alimentatie si pana la alegerea mobilei din casa, este din ce in ce mai prezent in locuintele romanilor. Crearea unui spatiu ecologic implica o stransa uniune cu natura, care va aduce beneficii asupra sanatatii, pe termen lung. Afla care sunt particularitatile stilului eco in design interior si ce avantaje aduce, odata cu integrarea acestor elemente in casa ta.

Cateva particularitati ale stilului eco

Daca doresti sa iti amenajezi casa in stil eco, ar trebui sa cunosti cateva detalii esentiale, pentru a afla daca se potriveste stilului tau de viata:

  • Stilul eco implica un mod de viata simplu si cat mai apropiat de natura. Astfel, vei fi nevoit sa alegi obiecte de decor si finisaje simple, din materiale prelucrate cat mai putin. Integrarea acestora in spatiul de locuit vor reflecta apropierea ta de natura si o usoara detasare de agitatia vietii urbane.
  • Stilul eco propune adaugarea unor elemente naturale in casa, asa cum sunt piatra, lemnul sau hartia, fara a integra obiecte moderne sau prelucrate. De pilda, peretii pot fi placati cu piatra sau lemn, oferind un spatiu intim si relaxant.
  • O casa decorata in stil eco este asemanatoare cu cea minimalista: camerele au cat mai putine obiecte de mobilier si sunt aerisite, pentru a crea o locuinta chic si confortabila.
  • Stilul eco inseamna simplitate si frumos: toate obiectele trebuie sa fie functionale si combinate armonios prin culori, texturi si forme.
  • Potrivit pentru orice buget, stilul eco aduce in atentia ta si alte elemente naturale: scaunele in forma de buturugi sau accesoriile din textile organice se vor integra de minune in casa ta. Opteaza si pentru plantele verzi, care vor oxigena camerele si vor crea un aspect simplu si elegant.
  • Aceasta noua tendinta de design interior propune si mijloacele de economisire a energiei, prin utilizarea panourilor solare. Totodata, prin alegerea materialelor ecologice, se doreste reducerea plasticului si a deseurilor metalice.
  • Stilul eco este renumit pentru cromatica sa, care defineste comuniunea omului cu natura. Astfel, te poti indrepta catre alegerea nuantelor de maro, crem, verde si galben, indiferent daca acestea sunt culorile pentru tapet, mobilier sau obiecte de decor.

Avantajele eco-designului

Eco-designul aduce in atentia noastra si o serie de avantaje importante:

  • Infrumuseteaza spatiul de locuit, prin prezenta elementelor naturale de decor, cum sunt lemnul, lichenii sau obiectele hand-made.
  • Folosirea materialelor ecologice are efecte pozitive asupra mediului si asupra indivizilor care locuiesc intr-un astfel de spatiu aerisit si verde.
  • Materialele naturale sunt minim prelucrate si sunt biodegradabile, astfel incat se pot refolosi si recicla, un avantaj important pentru mediul inconjurator.
  • Nu vei avea nevoie de inlocuirea materialelor pe termen mediu si lung, gratie rezistentei si a duratei de viata crescuta a lemnului sau a pietrei.
  • Materialele folosite nu sunt toxice, de aceea sunt ideale pentru santatatea si confortul tau.
  • Te ajuta sa reduci costurile la electricitate, printr-un iluminat sustenabil, folosind lampioane sau globuri din hartie.

Design ecologic cu buget redus: propuneri

Din fericire, stilul eco nu propune investitii costisitoare, ci din contra. Cu ajutorul unui buget minim, iti poti amenaja casa ca la carte, folosind numai obiecte si materiale naturale. O solutie economica de a amenaja casa in stil eco implica si folosirea decoratiunilor realizate manual, care iti vor infrumuseta camerele intr-o clipa:

  • Obiecte de decor din bambus
  • Covoare din bambus, impletituri sau iarba de mare
  • Tablouri si obiecte decorative din benzi de hartie, a caror confectionare a devenit un hobby pentru persoanele de toate varstele. Poti afla mai multe despre tehnica quilling pe colorit.ro, unde vei gasi modele impresionante, realizate doar prin rularea unor fasii inguste de hartie, in diverse culori. Imbinate si aranjate, hartiile pot forma un model decorativ special. Tehnica quilling este usor de invatat si propune folosirea unor materiale foarte accesibile pentru bugetul tau. Modelele obtinute vor arata minunat in camera ta sau a celor mici.

Stilul eco in design interior aduce pe primul plan natura si integrarea elementelor naturale, in decorarea casei. Daca iti doresti un astfel de stil pentru casa ta, vei avea nevoie de materiale rezistente, precum piatra sau lemnul, de plante verzi si de folosirea unor culori de maro, verde sau galben, care sa imite cat mai bine spatiul inconjurator. Aceasta tendinta de design aduce numeroase beneficii pentru sanatatea ta si pentru mediu, motiv pentru care poti lua in calcul aceste idei pentru o viitoare amenajare a casei tale.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea