Casa verde

# beneficii pereti vii #peretii vii #pereti vii # design casa #amenajare casa #plante #pereti

Peretii vii, ideali pentru orice incapere! Ce beneficii au

Peretii vii sunt noua tendinta in materie de design interior. Peretii vii sunt un colt de natura pe care il aduci in interiorul casei si care au, in plus, mai multe avantaje: de la cele estetice si de decor, pana la felul in care te ajuta sa ai o stare de sanatate excelenta.

Peretii vii sau gradinile verticale din living iti protejeaza casa, dar si mediul inconjurator, te ajuta sa economisesti energie si au beneficii incredibile asupra starii de sanatate a celor care locuiesc in casa.

Peretii vii imbunatatesc calitatea aerului din camera

Peretii vii curata si purifica semnificativ aerul poluat din casa. Chiar si o singura planta pe care o ai in camera, poate absorbi toxinele din aer, insa un perete intreg din plante vii va avea capacitatea de a absorbi o cantitate si mai mare de poluanti. Un perete viu poate fi alcatuit dintr-o gama larga de plante, insa cele mai des utilizate sunt muschii si lichenii.

Peretii vii te ajuta sa economisesti energie

Peretii din plante verzi din interior sunt ideali pentru a economisi energie, pentru ca datorita lor poti pastra racoare in casa, astfel in sezonul cald nu vei folosi aparatul de aer conditionat sau alte sisteme de racire. Cu fiecare planta pe care o ai in interior, vei reduce consumul de energie. Un perete viu te ajuta sa reduci temperatura din camera chiar si cu 7 grade Celsius pe timp de vara. In sezonul rece, peretii de plante au efect invers, izoland incaperea cand temperaturile sunt scazute. Peretele de plante impiedica caldura sa iasa din casa. In acest fel, consumul de gaz sau energie electrica va scadea considerabil.

Peretii din plante au beneficii pentru sanatate

Plantele ne ajuta sa ne eliberam de stres si au un efect linistitor, reduc zgomotul si elimina poluarea din incapere. De asemenea, s-a demonstrat ca in birourile unde exista plante, productivitatea este mai mare. Plantele elibereaza stresul si reduc oboseala, oferind in schimb o cantiatate mare de oxigen. Incearca sa dublezi beneficiile unui perete viu, amplasand unul cu plante comestibile, chiar in bucatarie. Peretele verde te va relaxa si va purifica aerul pe care il respiri, iar plantele comestibile, cum sunt ierburile aromatice sau salata verde, au propriile beneficii pentru sanatate.

Cum iti construiesti un perete viu in casa

Atunci cand te decizi sa iti faci un perete viu in interior, gaseste locul potrivit pentru acesta. Va trebui sa tii cont daca este un perete expus la lumina soarelui sau din contra. Recomandat este sa consulti mai intai un specialist care sa te consilieze in functie de ceea ce iti doresti si de stilul de viata al familiei. Apoi va trebui sa te decizi ce plante alegi pentru peretele viu si ce se potriveste mai bine in decor. Anumite plante, precum palmierul bambus, azalea, crizantemele, crinii sau aloe vera, sunt recunoscute pentru calitatile lor de indepartare a toxinelor din atmosfera, asa ca te poti orienta catre acestea, pentru a profita de toate beneficiile unui perete viu in casa.

Sursa foto: bynaturedesign.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea