Casa verde

#casa in pestere #materiale naturale #casa ecologica

Desi nu pare, aceasta este o casa! E incredibil cum arata in interior!

Folosirea materialelor naturale in amenajarea unei case este o moda care a revenit puternic in prim plan in ultimul deceniu. Cum este insa cand decizi sa duci intregul proiect in inima naturii, lucrand direct cu ceea ce mediul inconjurator iti pune la dispozitie? Un britanic a reusit sa faca acest lucru cu succes mutandu-se intr-o pestera amenajata dupa gustul sau.

 

Rustic cu accente hi-tech

 

Angelo Mastropetro, un recrutor de personal in varsta de 37 de ani, a lasat balta afacerea sa si s-a transformat peste noapte in designer pentru a-si duce visul la bun sfarsit.

Pestera in care a ales sa isi amenajeze locuinta nu mai fusese locuita de 300 de ani, iar noul locatar a trebuit sa petreaca mii de ore pentru a pune la punct detaliile locuintei rustice care se bucura acum de un sistem de incalzire prin pardoseala si conexiune Wifi.

Munca de Sisif

 

Pentru a-si vedea visul cu ochii, Angelo (al carui nume de familie inseamna “Stapanul pietrei”) a scobit si sculptat peretii de stanca ai grotei, indepartand in final aproape 70 de tone de roca dura.

Daca la inceput Angelo a dorit sa se rasfete intr-o cada sculptata in piatra, in cele din urma proprietarul a renuntat la acest vis alegand varianta unui dus care imita o cadere de apa din regiunea tropicala.

Dusul este plantat intr-o alveola care se deschide ca un paravan, iar peretele este invelit intr-un strat protector de piatra de rau pentru a nu afecta structura rocii naturale.

Restul obiectelor din sala de baie evolueaza spre un stil minimalist natural: un scrin de lemn folosit pentru depozitarea prosoapelor si un lavoar sculptat dintr-o buturuga de lemn.

Omul pesterii

 

Locuinta este compusa din living, dormitor, bucatarie, hol si baia deja amintita. Tanarul britanic a preferat sa lase suprafata peretilor pesterii neslefuita, dar i-a vopsit in alb pentru a amplifica luminozitatea interioara si senzatia de confort.

Stilul unui camin rustic este dat prin aplicarea unor traverse de lemn pe tavanul incaperii, acestea avand doar un rol decorativ. Intregul mobilier este realizat din lemn, multe piese fiind achizitionate din casele batranesti din zona Worcestershire si reconditionate.

Geamutrile largi si usile din sticla lasa sa patrunda lumina naturala in mod liber, iar albul predominant al incaperilor face ca intreaga casa sa straluceasca in timpul zilei.

Bucataria este utilata in stil modern, podele incalzite dau o senzatie de confort pe care nu o regasesti nici in multe vile moderne, iar tehnologia de ultima ora ii permite tanarului sa se declare el mai fericit om al pesterii care a existat vreodata.

Sursa foto: brightside.me

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului