Casa verde

#semnificatie eco-friendly #casa eco-friendly #eco-friendly

Ce inseamna cu adevarat "eco-friendly"

Definitia oficiala a termenului "eco-friendly" este: totalitatea produselor si actiunilor noastre care nu fac rau mediului inconjurator! Cand ne referim la produse, termenul de eco-friendly inseamna ca tot procesul, adica de la productie la impachetare, sunt sigure pentru mediu. "Green/Verde" este un alt termen asociat acestui curent de responsabilitate fata de mediu.

 

"Sustenabil" si "sustenabilitate" pot fi definite in multe feluri, insa in general reprezinta acele actiuni prin care ne asiguram ca nu distrugem resursele naturale, in timp ce incercam sa pastram o economie prospera pentru generatiile viitoare.

Cand vine vorba de alegerea produselor pe care le folosim, sunt multe moduri prin care putem lua decizii corecte din punct de vedere eco inainte de a cumpara ceva nou. Alege acele produse care sunt sigure si despre care poti sa stii ca nu dauneaza mediului. Afla cum poti sa faci alegeri inspirate in timp ce ai grija de mediul inconjurator si protejezi planeta!

Cumpara de fiecare data constient si responsabil. Cumpara doar ceea ce ai nevoie, risipa dauneaza grav mediului inconjurator. Pentru a produce un lucru se consuma multa energie si resurse, inainte ca respesctivul produs sa ajuga la tine sau sa fie achizitionat. Atunci cand cererea este mai mica si impactul asupra mediului scade semnificativ, pentru ca in acelasi timp va scadea productia.

Cumpara haine refolosite. Cand vine vorba de piese vestimentare poti face de asemenea o serie de alegeri care se pot dovedi eco friendly. Fie poti imprumuta sau imparti haine cu mai multi prieteni sau poti cumpara haine second-hand, pentru ca este mai ecologic sa oferi unei piese vestimentare o viata noua decat atunci cand aceasta este produsa de la zero.

Opteaza pentru obiecte refolosibile. Sunt multe obiecte pe care merita sa le refolosesti pentru a proteja in acest fel mediul inconjurator, renuntand in primul rand in a mai folosi plastic. Printre aceste obiecte refolosibile se numara sacosile pentru cumparaturi, recipientele in care poti transporta apa, cafeaua si asa mai departe care pot inlocui paharele de plastic, sau cutiile de alimente in care iti iei mancarea la birou. Sunt si alte obiecte pe care le folosesti in viata de zi cu zi si pe care le poti inlocui cu altele prietenoase cu mediul, trebuie doar sa privesti cu atentie in jur si sa vii cu cea mai buna solutie.

Cand cumperi un obiect nou cauta sa fie din materiale reciclate. Atunci cand mergi la cumparaturi, cumpara produse din fibre ecologice cum este bumbacul organic. Bumbacul organic, de exemplu, are nevoie de cantitati mai mici de apa pentru a creste, decat cel crescut prin metode conventionale.

Alege produse de curatenie concentrate. Cea mai buna optiune pentru a proteja mediul este folosirea produselor concentrate, care se dilueaza cu apa si sunt ambalate in recipiente ce pot fi refolosite.

Renunta cat de mult poti la amabalaje. Incearca pe cat posibil sa eviti acele produse care sunt ambalate in exces si cumpara produse cu cat mai putin ambalaj si acela facut din materiale reciclabile, cum ar fi carton in loc de plastic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea