Casa verde

#casa mici #case pe roti #case ecologice #amenajare casa #casa verde #constructie casa

5 casute ecologice la care visezi cu ochii deschisi

O casuta mititica, in mijlocul naturii, realizata din materiale regenerabile si care consuma foarte putina energie este visul oricarui ecologist. Iata in continuare cateva exemple de case de mici dimensiuni si suta la suta functionale:

Wind River Bungalow

Sursa foto: tinyhouseswoon.com

19 metri patrati. Atat are aceasta casa micuta pe care Jeremy si Lindsay Weaver, un cuplu tanar de americani, si-au construit-o la liziera unei paduri.

Sursa foto: tinyhouseswoon.com

Chiar daca este mica, locuinta are de toate, de la bucatarie, baie, la dormitor si chiar un mini living, cu colt de lectura.

Kasl Family Tiny House

Sursa foto: tinyhouseswoon.com

Ti-ai putea imagina ca un cuplu cu doi copii poate locui intr-o casa de numai 20 de metri patrati? Adica, putin mai mare decat o sufragerie de bloc! Ei bine, aceasta casuta din lemn construita pe inaltime, dar care are, culmea!, si o mica veranda, nu numai ca e ecologica, dar mai este si "pe roti", astfel ca aceasta familie din Minessota se poate muta oriunde, oricand vrea.

Sursa foto: lifeinminnesota.com

Din casuta supraetajata, cu doua dormitoare, nu lipsesc plantele in ghiveci si nici acvariul cu pesti.

Cider Box

Sursa foto: tinyhouseswoon.com

Mult mai moderna si mai aerisita arata aceasta casuta, care poarta denumirea de Cider Box, o locuinta in stil scandinav, cu ferestre mari si usi culisante care se deschid catre un mini pridvor. Construita din materiale prefabricate, casuta de 19 metri patrati este extrem de usoara astfel incat poate foarte simplu sa fie transportata dintr-un loc intr-altul.

Luxury Tiny House

Sursa foto: collective-evolution.com

In Oregon, un tanar care a lucrat mai multi ani in China si-a construit aceasta casa de 26 de metri patrati care are un aspect mai luxos comparativ cu cele enumerate mai sus.

Sursa foto: collective-evolution.com

Locuinta, care are ceva din aerul asiatic, are pana si o baie cu cada si un semineu! Fiecare spatiu, chiar si cel de sub treptele care duc spre dormitor, a fost atent folosit.

Eco Perch

Sursa foto: designboom.com

Patru persoane pot locui confortabil in aceasta casuta construita si ea tot din materiale naturale. Forma ei ovala, care seamana cu cea a unui trunchi de copac rasturnat, o face usor de integrat in natura.

Sursa foto: designboom.com

Chiar daca pare mica, are doua dormitoare, bucatarie, baie cu cabina de dus si o zona de living.

Sursa foto principala: designboom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea