Constructia casei

#imbinare culori #amenajare casa #vopsea lavabila #zugravit #design #vopsea

Zugravirea corecta si imbinarea culorilor in designul interior

Ambianta placuta din casele noastre este creata in primul rand de culorile alese pentru a decora: pentru zugravirea peretilor trebuie sa fie aleasa o vopsea lavabila care sa creeze un spatiu armonios si sa se potriveasca si cu mobilierul ales. Paleta de culori pentru vopsea lavabila cuprinde o varietate mare de nuante, acestea putand fi personalizate in functie de cerintele clientilor.

Vopsea lavabila de calitate de la ColorMagic - Culoarea aleasa influenteaza perceptia asupra spatiului amenajat

Culoarea pe care o alegem pentru a zugravi peretii interiori este foarte importanta, intrucat are insusirea de a produce senzatii diverse asupra starii noastre generale, in fiecare zi.

Exista cateva recomandari de aplicare vopsea lavabila in functie de fiecare camera, insa atunci cand aveti idei indranete si sunteti adeptul unui stil nonconformist, puteti jongla imbinand culorile si celelalte elemente de decor.

Alegerea culorilor in functie de tipul incaperilor:

  • Camere cu suprafata mica - Pentru a crea impresia unei incaperi spatioase, optati pentru culori deschise, pe langa clasica vopsea lavabila alba: gri deschis, ivoriu, bej, crem, gri deschis;
  • Dormitor - Fiind spatiul destinat odihnei, este recomandabil ca acesta sa fie zugravit in culori diverse, dar nuante pastelate, care sa nu oboseasca si trebuie evitate culorile puternice: rosu, albastru etc.
  • Living - Este spatiul destinat relaxarii si unde petrecem mult timp; acesta poate fi amenajat in combinatii diverse de culori, unul dintre pereti poate deveni perete accent (zugravit intr-o culoare inchisa, puternica);

Combinatiile de culori sunt permise, insa e preferabil sa nu se combine multe culori: alegerea unei culori puternice la baza incaperilor ca element dominant, culoare ce se va regasi si in celelalte elemente de decor (mobila, tablouri etc), iar culorile alese pentru partea superioara a spatiului sa fie mai deschise.

Reguli esentiale pentru zugravirea corecta a peretilor interiori

Inaite de inceperea lucrarilor de renovare sau decorare, este importanta achizitionarea ustensilelor, uneltelor si mai ales a materialelor necesare pentru lucrari ireprosabile.

In cazul lucrarilor interioare de zugravit, respectarea catorva reguli de alegere a vopselei lavabile potrivite si aplicarea acesteia garanteaza un finisaj corect, indiferent daca efectuati personal lucrarile sau apelati la o firma specializata.

Aplicarea vopselei lavabile, atunci cand alegem un produs calitativ, poate fi efectuata de orice persoana indemanatica si atenta la detalii.

  • Garantia calitatii - Achizitionati doar produse de calitate, vopseluri lavabile care au putere mare de acoperire;
  • Gradul de lavabilitate - Decideti ce formula preferati si alegeti tipul de vopsea lavabila in functie de acest criteriu: vopsea lavabila coventionala, vopsea semilavabila si vopsea superlavabila;
  • Pregatirea suprafetei de aplicat - Cititi instructiunile de utilizare mentionare pe ambalaj sau chiar cereti sfatul unui specialist pentru a verifica daca tipul de vopsea aplicat ulterior suporta un nou strat de lavabila.

Curatati bine suprafata pe care doriti sa aplicati vopseaua lavabila, specialistii specificand ca este preferabil sa aplicati si un strat de amorsa inainte de aplicarea primului strat;

  • Respectarea timpului de uscare - Timpul recomandat pentru uscare nu este o mentiune alternativa specificata pe eticheta produsului, ci este o conditie obligatorie pentru ca rezultatul final sa fie unul corect.

Consultati catalogul cu produsele comercializate precum si cartelele de culori, care sunt impartite pe colectii (nuante, texturile potrivite pentru aplicatii diferite), clientii fiind indrumati de catre echipa specializata pentru alegerea si realizarea nuantei de care este nevoie.

Va puteti prezenta la sediile ColorMagic pentru alegerea produselor de care aveti nevoie, insa puteti comanda simplu si rapid si online, dupa ce consultati catalogul de produse si nuantele dorite, accesand magazinul online de prezentare:

www.colormagic.ro

Pentru comenzi, intrebari si detalii suplimentare, consultantii Colormagic va stau la dispozitie la urmatoarele date de contact

Sediu Bucuresti
Telefon - 0724.336.280
E-mail - office@colormagic.ro
Adresa: Str. Cartierului, nr. 16, Chitila, Ilfov

Sediu Brasov
Telefon - 0734.736.842
E-mail: brasov@colormagic.ro
Adresa: Str. Fdt. Harmanului nr. 2 , complex Duplex2 Brasov

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului