Constructia casei

#secret constructie casa #constructie casa

Visezi sa-ti construiesti o casa de vis? Iata ce trebuie sa stii

Daca planuiesti sa iti construiesti o casa, cu siguranta ai ascultat de foarte multe ori experientele prietenilor si a cunoscutilor sau ai citit diferite materiale. Cu siguranta este nevoie sa afli informatii despre proces, materiale sau manopera, pentru ca rezultatul sa fie unul perfect. Daca esti in cautare de solutii la intrebarile tale despre constructii, iata ce ar trebui sa stii pentru a te ajuta sa construiesti eficient.  

Informeaza-te din surse sigure

Daca vrei sa construiesti eficient si sa fii sigur ca locuinta ta respecta cerintele in domeniul construirii, atunci cel mai indicat este sa citesti sfaturi utile pentru constructia casei venite chiar din partea specialistilor. Exista platforme speciale care iti pun la dispozitie noutati din domeniul constructiilor si care faciliteaza interactiunea cu firmele care ofera materiale de constructii sau servicii in acest domeniu, astfel incat sa stii ca beneficiezi de consultanta de specialitate.

Poti astfel sa intalnesti mult mai repede informatii care tin direct de etapele tale de lucru sau specialistii de care ai nevoie, fara a mai fi nevoie sa pui la indoiala veridicitatea acestora.

Organizarea este cheia

Pe oricine vei intreba iti  va spune intotdeauna ca organizarea eficienta sta la baza unui proiect reusit in domeniul constructiilor. Fireste, exista si situatii neprevazute in acest domeniu, insa o organizare eficienta este mereu un bun punct de plecare deoarece vei sti sa iti prioritizezi lucrarile, astfel incat sa depasesti si provocarile ce se pot ivi pe parcurs. Astfel, organizarea ar trebui sa priveasca urmatoarele aspecte.

Organizarea materialelor

Destul de multe persoane aleg sa cumpere materialele pe masura ce avanseaza cu lucrarile, insa acest lucru inseamna de cele mai multe ori timpi mari de lucru si o prelungire a termenului final de executie a lucrarii. Pentru a evita aceasta situatie este indicat sa cumperi materialele in avans, de preferat de la acelasi furnizor, pentru a obtine discounturi cat mai bune. Materialele poti alege sa iti fie livrate direct in santier, cu cateva zile inainte de inceperea lucrarilor, daca nu ai un depozit propriu in care sa le stochezi.

Organizarea utilajelor

Indiferent de tipul lucrarilor pe care le vei realiza, pregatirea terenului va fi intotdeauna importanta. De aceea vei avea nevoie de utilaje de santier precum compactoare, buldoexcavatoare, stivuitoare sau gredere, care sa te ajute sa oferi terenului tau caracteristicile dorite inainte de realizarea constructiei. Utilajele pot fi cumparate sau inchiriate si de asemenea le poti depozita in depozite proprii sau poti solicita trimiterea lor in santier atunci cand vei avea nevoie de ele. Nu uita sa iei in calcul logistica si problemele ce pot aparea din acest motiv, astfel incat sa nu fii nevoit sa astepti utilajele si sa pierzi astfel timp pretios.

Organizarea echipelor de muncitori

Felul in care organizezi echipele de muncitori conteaza foarte mult pentru reusita lucrarilor, deoarece de profesionalismul lor depinde timpul de executie si organizarea eficienta a etapelor de lucru. Alege muncitori cu experienta sau apeleaza la firme specializate care sa te poata ajuta in ceea ce priveste punerea in opera a materialelor.

Este indicat chiar sa lucrezi cu echipe profesioniste pe anumite nise de lucrari, pentru ca nu vei gasi o echipa care sa se priceapa exclusiv la toate aspectele. Vei avea nevoie de electricieni, de instalatori si de specialisti in amenajari interioare, de specialisti in domeniul izolatiilor si a hidroizolatiilor, astfel incat sa fii sigur ca fiecare etapa este acoperita.

Daca ai in plan sa construiesti, atunci acestea sunt lucrurile pe care ar trebui sa le stii dinainte de a incepe lucrarile. Apeleaza la specialisti, seteaza timpi rezonabili de finalizare a lucrarilor, organizeaza-te si bucura-te in final de constructia ta si de confortul pe care ti-l ofera aceasta.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/aren8nutd1Q

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului