Constructia casei

# usa casei #exterior casa #usa

Usa de exterior, o carte de vizita a stilului arhitectural al intregii case

Cand alegi o usa pentru exterior, ai in principal cateva criterii de indeplinit: trebuie ca usa sa insemne siguranta, sa fie realizata si finisata cu materiale de calitate, astfel incat sa aiba o viata lunga in utilizare si, nu in ultimul rand... sa arate foarte bine!

Cum gama infinita de modele, culori, texturi si preturi face aproape imposibila alegerea unui model, poti opta oricand pentru usi de exterior la comanda, realizate in conformitate cu cerintele tale si cu ambientul intregii locuinte.

Pe langa aspectele estetice, usa de exterior mai are o sarcina, deloc usoara – protectia impotriva hotilor, dar si a factorilor de mediu. Astfel, pe langa felul in care arata, investitia intr-o usa de exterior trebuie sa aiba in evidenta si considerentele legate de durabilitate si rezistenta.

Nu trebuie sa faci compromisuri, alege usi de exterior care sa se potriveasca perfect cu locuinta ta - si nu ne referim doar la dimensiuni ideale, ci mai ales la stil. Usile pot fi realizate pe comanda, adaptate oricarui stil arhitectural.

Exista usi de exterior intr-un canat, cu parti laterale sau cu luminator, realizate din lemn multistrat, cu miez de izolatie termica si panouri metalice pe ambele parti impotriva deformarii survenite in urma diferentelor de temperatura, dupa cum explica reprezentantii magazinului online Kulttur. O imagine clasica sau una foarte moderna - este optiunea fiecaruia. Calitatea, durabilitatea sunt insa garantate.

Ca in toate tipurile de design, echilibrul si simetria joaca un rol important in realizarea unui spatiu bine conceput. Fatada fiecarei case are nevoie de echilibru si simetrie pentru a fi placuta ochiului si pentru a fi proiectata corespunzator.

Ce inseamna o usa de exterior buna?

Incepand de la felul in care este realizata usa, prelucrarea acesteia, finisajele si elementele de siguranta, o usa de exterior trebuie sa suporte sarcini dificile si sa faca fata actiunii factorilor climatici, care ii pot modifica dimensiunile.

Prima impresie chiar conteaza! De aceea, usa de exterior trebuie sa se armonizeze cu stilul intregii locuinte, sa ii ofere stil, rafinament si o doza de personalizare. Se spune ca o casa exprima personalitatea proprietarului iar astfel, o usa o armonizeaza. Fie ca esti in cautarea unui model de usi de exterior clasic, modern sau baroc, Kulttur are o multime de modele din care poti sa alegi, chiar oferindu-ti posibilitatea de a le face pe comanda.

In functie de materialul ales si de arhitectura usii de exterior, se impune si un anumit tip de intretinere. Usile metalice, spre exemplu, necesita foarte putine lucrari de intretinere, mai ales daca au fost montate corect. In plus, pot fi revopsite fara probleme, prin utilizarea celor mai bune materiale.

La polul opus, usile de exterior din lemn au dezavantajul ca sunt mai sensibile la factorii de mediu, iar daca nu este montata corect isi poate modifica structura si dimensiunile. De preferat, acest tip de usi se folosesc in cazul apartamentelor, unde nu exista un contact direct cu umezeala si temperaturile scazute.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare