Constructia casei

#bca celco #placi bca #avantaje bca #bca

Top 5 avantaje ale unei case din BCA

Betonul celular autoclavizat, cunoscut mai simplu drept BCA, reprezinta unul dintre cele mai moderne materiale de constructie. Este utilizat atat pentru constructiile familiale de mici dimensiuni, cat si pentru imobilele ridicate pe mai multe etaje. Totul datorita avantajelor sale uriase.

BCA-ul este unul din cele mai bune materiale de constructie si reprezinta una din solutiile cele mai usoare si rapide in cazul majoritatii tipurilor de constructii.

Iata care sunt principalele atuuri ale caselor construite din BCA:

1. Greutate volumetrica mica. BCA-ul este un material de constructie cu structura poroasa uniforma, in configuratia caruia aerul este inchis in milioane de pori minusculi, distribuiti uniform.Tocmai aceasta structura aerata il face sa fie cel mai usor material de zidarie. Acest lucru nu inseamna ca nu este si rezistent. Trebuie sa stii ca BCA-ul suporta orice tip de acoperis, inclusiv tigle, considerate foarte grele.

2. Rezistenta mecanica foarte buna la compresiune, intindere si incovoiere. Cu ajutorul BCA-ului poti construi atat pereti structurali, cat si pereti nestructurali, materialul fiind perfect pentru cladiri multietajate datorita rezistentei la compresiune, la intindere si incovoiere. BCA Celco are o rezistenta la compresiune intre 1,5 si 5 N/mmp, in functie de tipul produsului si destinatia acestuia. Astfel, constructiile au o rezistenta buna la cutremure.

3. Zid de protectie impotriva incendiilor. BCA-ul are o rezistenta foarte buna la foc, fiind realizate dintr-un material minerial anorganic. Potrivit specialistilor, un zid din BCA cu o grosime de 100 pana la 200 de milimetri poate avea o rezistenta la foc de pana la 6 ore.

4. Izolant termic si fonic. BCA-ul este un material termoizolant care pastreaza un ambient placut in casa, indiferent de anotimp. Celco, unul dintre cei mai mari producatori de BCA de la noi, a creat Celco Superblock, care combina coeficientul de transfer termic garantat, cu rezistenta la compresiune superioara. Acest tip de BCA reprezinta alegerea corecta pentru crearea unei constructii durabile care sa garanteze siguranta si confort. Este ideal pentru constructii situate in zone seismice, predispuse la inundatii si incendii.

5. Durata mica de executie. Un alt avantaj urias al blocurilor BCA este dimensiunea lor compacta, ceea ce le face usor de manevrat si de structurat. Practic, BCA-ul este un material productiv, deoarece poate fi pus in opera cu consum redus de manopera si de mortar cu pana la 50% fata de alte solutii constructive.

La Celco iti poti alege blocurile de BCA in functie de grosimea zidului pe care vrei sa il ridici.

6. Material ecologic. BCA-ul nu este toxic si nu polueaza mediul inconjurator, intrucat este realizat din materii prime naturale si intregul sau proces de fabricatie realizandu-se cu un consum redus de energie. Constructia realizata din BCA Celco asigura familiei un mediu sanatos, non alergenic.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului