Constructia casei

#acoperis #acoperis casa #tigla #tigla ceramica #tigla metalica #tigla casa #tipuri de tigla

Tigla pentru casa

Acoperisul unei case este extrem de important pentru intreaga locuinta. Protejeaza de frig, caldura, ploi, ninsori sau incendii. Dintre tipurile de invelitoare pentru locuinta, este o optiune ideala. Are un aspect elegant, este durabila si rezistenta.

Atunci cand alegi tigla pentru casa trebuie sa ai in vedere mai multe criterii. Trebuie sa fie durabila, rezistenta la intemperii, sa permita aerisirea locuintei si sa ofere un aspect elegant.

Pe piata se gasesc mai multe tipuri de tigla pentru casa: tigla metalica, tigla ceramica si tigla din beton. Aceste tipuri de tigla se gasesc in numeroase modele si culori, in functie de preferintele fiecarui client. Daca iti doresti o locuinta traditionala, cu un aspect rustic, tigla este alegerea potrivita.

Pentru casele moderne, multifunctionale, tigla metalica este solutia ideala. Este rezistenta, flexibila si se gaseste in diferite nuante coloristice.

Tigla din beton este ideala pentru locuinte cu trafic ridicat, care au nevoie de extra protectie. Sunt durabile, insa trebuie sa fii atent la greutatea acestora.

Toate aceste tipuri de tigla pentru casa prezinta avantaje si dezavantaje, astfel ca alegerea depinde in totalitate de gusturile si necesitatile fiecarui client.
 

Tigla ceramica


Tigla ceramica este un tip de invelitoare de acoperis foarte apreciat pentru calitatile sale izolante. Este realizata din argila si apa, dupa care este uscata la aer si arsa in foc. Tigla metalica este foarte durabila, avand o durata de viata de peste 100 de ani.

Materialul din care este realizata, argila, este foarte rezistent la ploi, zapezi, vanturi, grindina sau incendii. Tigla ceramica nu se deterioreaza la temperaturi extreme si nu se sparge la expunerea indelungata la soare.

Tigla ceramica este un bun izolator termic si fonic, nu are emisii poluante, aeriseste si evacueaza usor vaporii de apa. Tigla ceramica are si costuri mai mici decat alte tipuri de tigla pentru casa.
 

Tigla metalica


Tigla metalica este flexibila, rezistenta, are o greutate redusa si se monteaza usor. Este solutia ideala atat pentru constructiile noi, cat si pentru cele renovate si nu necesita demontarea acoperisului precedent.

Tigla metalica se monteaza direct pe sipci si se bat in cuie la distanta corespunzatoare unele de altele. Dimensiunile mari ale panourilor de tigla metalica permit obtinerea unor invelitori etanse, usor de montat.

Tigla metalica are o garantie mare, de peste 50 ani, fiind astfel ideala pentru acoperirea locuintelor. Este fabricata din otel zincat la cald si protejata pe ambele fete impotriva coroziunii cu un sistem multistrat care ajuta si la mentinerea in timp a culorii.
 

Tigla din beton


Tigla din beton este un alt tip de tigla pentru casa care este extrem de popular. Are un aspect estetic placut, se gaseste in diverse culori, care dau locuintei un aspect elegant. Tigla din beton are o durata mare de viata, intre 80 si 100 de ani, este rezistenta la acizi si temperaturi extreme. De asemenea, tigla de beton este impermeabila.

Este disponibila in mai multe modele, care permit o buna aerisire a locuintei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului