Constructia casei

#acoperis #tigla #acoperis casa #tigla ceramica #tigla casa #tigla ceramica casa

Tigla ceramica

este potrivita pentru acoperisurile de orice tip si din orice mediu. Este rezistenta, izoleaza termic si fonic, ofera o buna locuintei si permite evacuarea vaporilor de apa. Nu in ultimul rand, tigla confera casei un aspect traditional si elegant.

 

Ce este tigla ceramica


Tigla ceramica este cel mai vechi tip de invelitoare de acoperis cunoscut in zilele noastre. A fost descoperita in anul 800 inainte de Hristos de catre populatia etrusca care si-a dat seama ca acest material poat fi utilizat si pentru acoperisuri.

Tigla ceramica este realizata din argila cu apa, uscata la aer si arsa in foc. Poate fi folosita pentru orice tip de acoperis si este rezistenta in orice medii.
 

Avantajele tiglei ceramice


Unul dintre avantajele tiglei ceramice este durabilitatea. Acest tip de acoperis poate avea o durata de viata de peste 100 de ani. Tigla ceramica este fabricata din argila, un material foarte rezistent. Astfel, tigla ceramica este rezistenta la ploi, zapezi, vanturi, grindina sau foc. Nu se deterioreaza la temperaturi extreme si este imuna la razele solare puternice.

Tigla ceramica este un bun izolator termic, vara materialul asigura un mediu plcut, iar iarna pastreaza mai mult timp caldura in interior.

Tigla ceramica este si un bun izolator fonic, ofera o atmosfera placuta in locuinta, fara zgomote din exterior.

De asemenea, tigla ceramica nu are emisii poluante, asigura o buna aerisire si permite evacuarea vaporilor de apa. Este rentabila, are costuri mai mici decat alte tipuri de tigla si are si un aspect elegant.
 

Dezavantajele tiglei ceramice


Unul dintre marile dezavantaje ale tiglei metalice este greutatea sa. Un metru patrat de tigla cantareste peste 60 de kilograme. Pentru a fi montata, tigla ceramica are nevoie de o structura de lemn puternica. Tigla ceramica se monteaza bucata cu bucata, necesitand astfel o perioada mai lunga de timp.
 

Tipuri de tigla ceramica


Pe piata exista mai multe tipuri de tigla ceramica. Printre populare se numara:

  • tigla naturala, realizata din argila, oxizi pentru , aditivi si apa;
  • tigla angobata, cu luciu mediu si suprafata colorata, realizata din argila, faina de sticla, oxizi pentru colorare , aditivi si apa;
  • tigla glazurata, cu luciu pronuntat, realizata din argila, faina de sticla, granule pentru colorare, aditivi si apa.


Sfaturi de montare a tiglei ceramice


Atunci cand acoperi locuinta cu tigla ceramica este foarte important sa te asiguri ca este de calitate, in caz contrar se poate deteriora la variatiile de temperatura. De asemenea, pentru ca tigla sa isi pastreze culoarea pentru un timp indelungat este indicat sa te asiguri ca producatorii folosesc coloranti naturali.

Cand achizitionezi tigla ceramica este important sa te gandesti si la accesorii, precum tigle de coama, elemente de aerisire si de fixare. De asemenea, trebuie sa ai si un stoc de tigle de rezerva, pentru eventuale reparatii in timp.

Acoperisul din tigla ceramica trebuie controlat periodic, pentru a repara si schimba eventualele fisuri, care permit infiltrarea apei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Gingivitele la feline

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Fracturile dentare la animalele de companie

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Persistenta dintilor temporari la animalele de companie

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Tu stii cati dinti au pisica si cainele tau?

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Persistenta dintilor temporari la animalele de companie

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare