Constructia casei

# termoizolatie mansarda #mansarda

Termoizolatia mansardei: informatii utile si sfaturi

Mansarda, un spatiu care, deseori, nu este valorificat la realul sau potential, a inceput sa fie apreciata de tot mai multi dintre cei care cauta sa iti cladeasca sau sau sa isi cumpere o casa. Mai nou, dezvoltatorii imobiliari pun in aplicare proiecte de constructie ale blocurilor cu mansarda, pentru a satisface cererea care se afla pe un trend ascendent.

Daca ai o locuinta prevazuta cu mansarda, ar trebui sa stii ca amenajarea acesteia iti poate aduce noi oportunitati din punct de vedere al spatiului, pe care, insa, iti recomandam sa le exploatezi cu grija pentru detalii. Un aspect important la acest capitol il reprezinta realizarea izolatiilor. Din acest articol poti afla totul despre termoizolatia mansardei!

Importanta termoizolatiilor in mansarda

Potrivit specialistilor, mai bine de 25% din caldura dintr-o locuinta se pierde prin acoperis. Acesta este si principalul motiv pentru care izolarea mansardei este o etapa esentiala in asigurarea confortului dorit in propria locuinta. Chiar daca cei mai multi dintre noi consideram ca procesul de termoizolatie a casei reprezinta o cheltuiala, in realitate vorbim despre o investitie care ofera numeroase beneficii si care ajuta la realizarea economiilor la consumul de agent termic.

Termoizolarea inseamna, de fapt, o locuinta calduroasa in sezonul rece si racoroasa iarna.

Sfaturi pentru termoizolatia mansardei

Daca te-ai hotarat sa iti izolezi acoperisul locuintei, ai facut deja un prim demers pentru crearea confortului sporit in propria locuinta. Urmatorul pas este sa apelezi la serviciile unei firme de constructii care sa realizeze lucrarile de termoizolatie. Chiar si asa, este indicat sa stii si tu ce presupune, in linii mari, tot acest proces pe care ar trebui sa il planifici in mai multe etape respectiv, achizitionarea materialelor necesare, pregatirea suportului, montarea efectiva a placilor sau a vatei minerale, fixarea acestora si montarea placilor de rigips.

Principalul material care se foloseste pentru izolatiile termice este vata minerala (care poate fi fie de sticla, fie bazaltica). Pentru ca mansarda ta sa poata fi locuita ulterior, fara probleme, ai grija sa alegi un tip de vata minerala cu proprietati de amortizare a zgomotelor. Vei avea nevoie, de asemenea, si de placi de gips carton, cu proprietati ignifuge, care sa inchida suprafata termoizolata. Ca accesorii, sunt necesare si cateva profile metalice, precum si folia anticondens, piese de suspendare sau bride, bariera de vapori si banda adeziva.

Pentru ca procesul de izolare a mansardei sa fie unul eficient si reusit, asigura-te ca echipa care se ocupa de lucrari tine cont de cateva reguli:

  • Se recomanda sa se monteze vata minerala in doua straturi, mai exact unul intre capriori si altul transversal.
  • Este indicat sa se foloseasca bariera de vapori, deoarece aceasta impiedica umezeala din locuinta sa ajunga in vata.
  • Intre captuseala de scanduri(cunoscuta si ca astereala) si vata trebuie sa existe un spatiu de aproximativ 1-2 cm. In acest mod, se creaza o patura de aer care asigura ventilarea mansardei.
  • Grosimea vatei folosite pentru izolarea capriorilor trebuie aleasa in conformitate cu grosimea acestora din urma.

Sursa: pixabay.com

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.