Constructia casei

#izolare casa #mansarda

Izolarea mansardei sau a podului - pasi pentru cresterea eficientei energetice a casei

Pe langa nevoile si dorintele noastre in ceea ce priveste arhitectura, stilul si functionalitatea, tehnologiile de constructii de azi trebuie sa fie durabile si orientate spre viitor. Asadar, trebuie sa tinem cont si de standardul energetic - acesta este menit sa reduca consumului de energie prin cresterea eficientei.

 

Folosind o tehnologie inteligenta si materiale adecvate, putem spori potentialul de economisire a energiei cum nu o faceam niciodata in trecut - facand asta, respectam normele UE privind eficienta cladirilor dar si reglementarile nationale.

Apoi, ne bucuram de beneficii precum: confort sporit in casa, calitate imbunatatita a muncii si potentialul de a face economii.

Produsele inovatoare Izolatii Naturale, precum Lana de lemn mady by STEICO ne ajuta sa indeplinim cerintele mai stricte ale reglementarilor UE, in special cele ale EnEV, Directiva de economisire a energiei. In acest fel, putem crea cu usurinta si in mod fiabil o carcasa de etansare necesara. Atat pentru cladiri noi cat si pentru reamenajari de locuinte, izolatia cu fibra de lemn ce poarta aceasta eticheta asigura etanseitatea la aer si impiedica aparitia puntilor de caldura.

Deoarece in 2021 costurile cu energia cresc, eficienta energetica devine din ce in ce mai importanta pentru evaluarea valorii unei cladiri (dar si pentru bugetul familiei noastre). Acest lucru se aplica atat proiectelor de constructii noi, cat si lucrarilor de renovare. Tavanul de la ultimul etaj al cladirilor existente trebuie izolat daca acoperisul de deasupra nu este izolat sau daca nu respecta cerintele minime de izolare termica.

Izoleaza acum podul necirculat, mansarda ori acoperisul casei folosind Lana de lemn mady by STEICO, disponibila pe site-ul Izolatiinaturale.ro! 

Calitatea izolatiei peretilor si a podului depinde in primul rand de uniformitatea izolatiei si de prevenirea puntilor de caldura. Pe langa pierderile considerabile de caldura, puntile de caldura pot provoca si daune structurale ca urmare a condensului sau chiar mucegaiului, care pot fi daunatoare sanatatii.

Imaginile termografice pot face foarte rapid vizibile puntile termice. O diagrama de culori arata temperatura suprafetei. Zonele galbene si rosii arata unde se pierde multa caldura. Imaginea termografica exterioara arata o buna (sau o slaba) izolatie, fara punti termice. In imaginile interioare, punctele reci – culorile albastru si inchis – arata punctele slabe ale izolatiei cladirii.

Puntile de caldura sunt puncte slabe in anveloparea unei cladiri. Cu cat izolatia termica este mai groasa, cu atat puntile termice sunt mai importante.

Beneficiile izolatiei cu Lana de lemn mady by STEICO

  • Izolatia aceasta, din fibra de lemn, este suflata. Datorita acestui mod de aplicare ea umple golurile si stopeaza mai bine scurgerile de aer. Creeaza un strat compact de izolare, fara punti termice dupa aplicare.
  • Mai putini bani distribuiti pentru facturile de energie - fibra de lemn poate scadea costul de energie cu pana la 35%.
  • Gratie materiilor prime bio, nu exista emisii de substante volatile periculoase pentru sanatatea noastra.
  • Izolatie fonica de exceptie, testata si acreditata.
  • Risc scazut la incendii
  • Rezistenta la foc, mucegai, insecte ori rozatoare
  • Montaj rapid, fara deseuri si pierdere de materiale
  • Certificare, atestare si garantie pentru orice tip de lucrare.

Sursa foto: steico.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Mirosul gurii la caini si pisici

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Totul despre aparatele ortodontice la caini si pisici

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Gingivitele la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar

Pune o intrebare