Constructia casei

# idei case moderne #case moderne

Idei inedite pentru case moderne

O casă modernă înseamnă, în anul 2020, o casă high-tech. Iar acest lucru, desigur, nu se mai rezumă doar la un sistem home cinema, un videointerfon și un televizor smart. Toate aceste gadgeturi sunt deja considerate standard într-o locuință modernă. Prin urmare, dacă vrei să-ți amenajezi o casă la fel ca în reviste, cu tehnologie de ultimă oră, care îți permite un control total de la distanță și confort sporit, îți prezentăm câteva idei din care te poți inspira. Singura condiție este să dispui de un buget destul de generos.

Senzorii de apă

Ca să previi incidentele provocate de inundații sau infiltrații, poți instala în locuință un senzor de control conceput special în acest scop. Senzorul va detecta imediat infiltrațiile de apă, care provin de la vecini, de la o ploaie mai abundentă sau chiar de la o conductă care s-a spart la tine în casă.

Imediat ce sesizează prezența nedorită a apei, senzorul va trimite o alertă pe telefonul tău. În acest fel, vei afla imediat ce s-a întâmplat și nu mai trebuie să rogi vecinii sau rudele să treacă pe la tine pe-acasă, în lipsa ta, ca să verifice dacă nu s-a stricat ceva.

Sistemele de supraveghere

Un sistem inteligent de supraveghere este esențial, mai ales dacă stai la casă și ești ceva mai izolat de alte locuințe. Ca să nu ai probleme cu hoții, cheamă o firmă specializată, ca să-ți monteze un sistem avansat de supraveghere.

Acesta poate include mai multe camere video, dar și senzori de mișcare, amplasați în afara și în interiorul casei și chiar lacăte inteligente, care nu permit deschiderea ușii de la intrare sau a porții decât prin scanarea amprentei sau printr-un cod special. Chiar dacă este destul de costisitor, un sistem complex de acest fel te va scăpa de necazuri și îți va proteja familia și bunurile.

Liftul

Chiar și o locuință privată poate fi dotată cu un lift, dacă este spațioasă și se întinde pe mai multe etaje. Poți alege un model din gama de lifturi hidraulice și electrice care există pe piață, pentru că sigur vei găsi și unul mai mic, potrivit pentru casa ta.

Cu ajutorul liftului pe vei putea deplasa mult mai rapid și mai confortabil de la un etaj la altul al locuinței sau din garajul subteran până la mansardă. Un sistem de acest fel va fi de mare ajutor în special dacă în locuință sunt și persoane în vârstă sau care au probleme de mobilitate. Există însă mai multe tipuri de lifturi, de aceea ar trebui să te informezi înainte și să cunoști care sunt diferențele dintre lifturile hidraulice și cele electrice. Doar în acest fel vei putea alege modelul potrivit pentru locuința ta.

Termostatul inteligent

Ca să te bucuri mereu de o temperatura ideală la tine acasă, indiferent de anotimp, ai nevoie de un termostat pe care să-l poți controla de la distanță, cu ajutorul tabletei sau telefonului mobil. Un termostat inteligent va porni sau va opri automat centrala termică sau aerul condiționat, astfel încât temperatura din interior va fi cea setată de tine.

În plus, unele modele au senzori speciali, care sesizează dacă locuința este goală mai mult timp și atunci opresc singure sistemele de încălzire sau ventilare, pentru a economisi energie. Astfel, nu mai trebuie să-ți faci griji că ai plecat în vacanță și ai uitat aerul condiționat sau centrala pornită.

În concluzie, o casă modernă presupune costuri ridicate pentru construire și amenajare, dar investiția merită din plin, pentru că toate aceste gadgeturi își vor dovedi utilitatea. Sistemele și aparatele inteligente sunt esențiale într-o casă modernă, construită pentru viitor, care este gândită să-ți ofere mai mult decât un simplu loc de odihnă.

Sursa foto:  pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea