Constructia casei

#constructia casei #casa din periute de dinti #casa din dvd #casa inedita

Experiment incredibil. Casa din periute de dinti si DVD-uri a fost omologata!

O casa din reziduuri si obiecte casate este proiectul pe care un arhitect britanic si studentii sai de la Universitatea din Brighton l-au dus la bun sfarsit. Materialele de constructie au fost mai mult decat inedite, de la carcase de DVD, pana la periute de dinti, dar constructorii angrenati in proiectul pot rasufla usurati: cladirea a primit inclusiv viza Inspectiei in Constructii!

Casa invelita in mocheta

Sursa foto: senseofmaking.com

Locuinta pe doua etaje ridicata de studenti are un aspect destul de interesant daca tinem cont de materialul folosit ca izolatie exterioara: mocheta casata din birourile unei cladiri invecinate. 2.000 de astfel de bucati de linoleum au fost decupate, parlite cu arzatorul si lipite pe exteriorul cladirii, oferind o izolatie buna a casei.

Aspect de locuinta clasica

Sursa foto: innovation.uk.msn.com

La interior, cladirea este delimitata dupa toate standardele clasice ale unei locuinte. Diferenta evidenta fata de o casa obisnuita o reprezinta materialele folosite la compartimentarea si izolarea ei. Daca structura de rezistenta si scarile interioare ale acesteia sunt realizate din resturi de lemn stranse de pe alte santiere din zona, peretii si cornisele realizate de studenti sunt cu totul inedite. Singurele elemente moderne introduse in constructie sunt geamurile, reteaua electrica si cea de instalatii sanitare si de incalzire.

Materiale reciclate

Sursa foto: mnn.com

Astfel, izolatia folosita ca umplutura pentru peretii casei contine CD-uri, DVD-uri si casete video de la centrele de inchirieri casete care au dat faliment. Niciun perete de rigips nu este realizat dintr-o bucata intreaga, ci din resturi de diverse forme adunate de unde nici cu gandul nu ai gandi. Vopseaua lavabila folosita pe pereti nu a fost cumparata, ci provine din stocurile refuzate la comercializare.

Sursa foto: nigelsecostore.com

Gradul de reciclare al materialelor folosite la ridicarea locuintei a dus pana la realizarea unor pereti umpluti cu doua tone de jeansi si 20.000 de periute de dinti uzate.

Un acoperis beton

Sursa foto: glamgrid.com

Cam slabe sanse ca vantul sa doboare acoperisul acestei case. Echipa l-a realizat din dale de beton sustinute de stalpi si scanduri de lemn folosite pe post de cofraj la alte constructii. Constructia a fost avizata de Inspectoratul de Stat in Constructii, insa nu va fi locuita. Timp de trei ani, casa studentilor din Brighton va fi monitorizata pentru a vedea daca este conforma cu standardele de siguranta si izolare termica ale unei constructii clasice.

Sursa foto principala: newslocker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului