Constructia casei

# design casa #casa inteligenta #casa

EKOINSTAL: Ce este o casa inteligenta si de ce ar trebui sa iti doresti una?

Ce este o casa inteligenta? Aceasta intrebare aparent simpla are multe raspunsuri diferite, in functie de persoana pe care o intrebi. Pe scurt, o „casa inteligenta” este o locuinta echipata cu o serie de dispozitive care automatizeaza sarcinile gestionate in mod normal de oameni. Unele sunt incorporate in structura casei, altele sunt adaugate ulterior, iar proprietarii de case le opereaza cu comenzi vocale sau prin intermediul inteligentei artificiale.

Pentru unii proprietari, transformarea caminului intr-o casa inteligenta poate fi la fel de simpla precum cumpararea unei boxe inteligente. Pentru altii, poate implica conectarea mai multor dispozitive diferite, inclusiv difuzoare, camere de luat vederi, computere, smartphone-uri, televizoare, sisteme de securitate si multe altele.

De ce ar trebui sa am o casa inteligenta?

Acum ca am explicat ce este o casa inteligenta, de ce ar trebui sa iti amenajezi casa cu dispozitive inteligente?

Economisesti energie (si bani)!

Pentru multe persoane, motivatia din spatele optarii pentru o casa inteligenta este reprezentata de posibilitatea de a economisi energie si bani cu ajutorul sistemelor automate de incalzire si climatizare.

Termostatele inteligente automatizeaza rapid si precis incalzirea si racirea unei case. Acestea reduc cheltuielile cu energia electrica. Alte produse, cum ar fi luminile inteligente si aparatele casnice conectate pot utiliza mai putina energie prin oprirea automata atunci cand nu sunt utilizate. Aceste tipuri de produse ar trebui sa fie pe primele locuri in lista de dispozitive care pot fi implementate pentru a crea o casa inteligenta.

Mai multa protectie si siguranta

In timp ce poti achizitiona sisteme de protectie pentru a-ti proteja caminul, casele inteligente pot oferi un plus de securitate. Luminile conectate, camerele de luat vederi si chiar soneriile usilor pot ajuta la crearea unei locuinte mult mai sigure. in cazul in care o persoana ar dori sa verifice daca poate intra prin efractie in casa ta, exista o probabilitate mare ca aceste tipuri de dispozitive sa o sperie.

Gestionezi mai usor si mai eficient sarcinile obisnuite din casa!

Daca doresti sa scapi de unele dintre sarcinile obositoare ale ingrijirii casei, dispozitivele conectate si automatizate te pot ajuta. Aceste aparate pot veni si cu functii inteligente pentru casa. Imagineaza-ti o masina de spalat rufe care incepe automat un ciclu de spalare sau un frigider care comanda lapte online atunci cand s-a terminat.

Iti transforma casa intr-un camin distractive!

Ce poate fi o casa inteligenta, daca nu si un loc unde sa te recreezi si sa te relaxezi? Aceasta tehnologie de ultima ora te poate distra si informa in moduri noi si interesante. Difuzoarele conectate, combinate cu asistenti digitali pe baza de AI, pot reda muzica preferata, iti ofera noutati si rezultate sportive si chiar te pot ajuta sa controlezi si alte dispozitive conectate. Dispozitivele conectate pot gasi, de asemenea, un film bun de vizionat, fie acasa, fie intr-un cinematograf adevarat.

EKOINSTAL, pentru confortul casei tale!

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului