Constructia casei

Despre materialele folosite in hidroizolatii

Exista cateva tipuri de materiale, unele rezista la foc, altele la vant, altele la apa, iar altele rezista chiar si mii de ani. Nu vorbim aici despre stiinte alchimice si elementele Universului, insa, in extensie, putem spune ca in hidroizolatii, la fel ca si in orice alta situatie, exista materiale bune, si materiale care par a fi bune, insa odata puse la incercare, acestea nu pot trece testul.

Despre materialele folosite in hidroizolatii putem spune ca sunt impartite in doua mari categorii (in vazul clientilor sau a oamenilor fara expertiza), “foi de bitum, si materialele alea scumpe”. Bineinteles, noi ca si experti stim o alta categorisire, si tocmai din acest motiv vom discuta unpic despre materiale si solutiile existente la ora actuala in domeniul hidroizolatiilor.

Materialele folosite in hidroizolatii pentru fundatii

In primul rand trebuie sa spunem ca exista mai multe tipuri de lucrari de izolare, asadar, avem hidroizolatii fundatii, acoperisuri, terase, bazine si cele speciale (care sunt specifice unor lucrari ca poduri, tuneluri, etc.). Fiecare tip de lucrare necesita materiale diferite, de la clasicele folii de carton cu bitum, pana la rasini polimerice speciale ce devin mai tari si dure decat betonul odata uscate.

In general, o hidroizolatie, indiferent de tipul ei, are un singur rol, acela de a nu lasa apa sa se infiltreze in structura. Fie ea din beton, fier sau lemn. Asadar, modul de realizare a unei hidroizolatii difera de la fiecare tip de lucrare, la cele de fundatie spre exemplu, sunt folosite in mod clasic o pelicula din PVC care este asezata la fundatie, dar se poate folosi si beton aditivat cu substante (rasini mono si polimerice de obicei) de ofera materialului o impermeabilitate permanenta.

Tipuri de hidroizolatii pentru acoperisuri si terase

Pentru hidroizolatii destinate partii superioare a caselor sau a cladirilor, vorbim despre alte materiale si alte proceduri. Poate cea mai bine cunoscuta hidroizolatie este cea a acoperisurilor cu folii din PVC, asa cum se pune la cele cu tigla ceramica, sau acoperisurile din tigla metalica unde exista posibilitatea plasarii unei hidroizolatii mai complexe. Pe langa acest gen de materiale, la blocuri, se foloseste de cele mai multe ori folii de carton imbracate in bitum. Aceste foi bituminoase sunt destul de eficiente in oprirea apei, insa bitumul are un foarte prost comportament in timp. Bitumul are tendinta de a deveni casant si de a crapa dupa vreo 4 ani.

Exista si sisteme de hidroizolatii pe baza de PVC sau rasini. Acestea sunt unele din cele mai eficiente in timp izolatii. PVC are un comportament foarte bun la intemperii dar si la variatiile de temperatura. Pe langa aceste materiale mai exista si alte tipuri de hidroizolatii, insa despre cele pentru terase circulabile sau verzi, vom discuta in articolele noastre viitoare. Pana atunci, noi va asteptam pe siteul nostru hidroizolații-terase.ro locul de unde puteti afla mai multe despre noi, dar si despre paleta noastra de servicii. Tot pe site veti gasi si un numar de telefon special pentru urgente, pe care il puteti apela pentru intreaga arie a Bucurestiului, dar si in zonele invecinate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Fracturile dentare la animalele de companie

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare