Constructia casei

# cum sa construiesti o casa

Cum sa construiesti o casa – sfaturi pentru neprofesionisti

Cum sa construiesti o casa – sfaturi pentru neprofesionisti se doreste a fi un articol util pentru tine. Iti raspundem tuturor intrebarilor pe care ti le pui inainte de a demara cel mai important proiect al vietii tale.

Cum sa construiesti o casa, iata cateva sfaturi importante pentru tine:

 

1. Alegerea terenului

inainte de a achizitiona terenul, trebuie sa ai in vedere legislatia, precum si detaliile legate de amplasare si notiunile specifice spatiului imobiliar. Zona, vecinii, utilitatile necesare, regimul de inaltime, spatiul intre constructii si limitele de proprietate reprezinta amanunte pe care trebuie sa le cunosti indeaproape inainte de a lua decizia finala. Trebuie sa optezi pentru un teren intravilan deoarece terenurile extravilane devin terenuri construibile in urma unor proceduri legale delicate, durabile si costisitoare.

 

Amenajare gradina? Terenul trebuie sa fie potrivit si pentru gradina pe care o doresti. Pentru a amenaja o gradina cu flori, o gradina cu legume sau o gradina cu pomi fructiferi solul trebuie sa fie fertil pentru tipul de plante / arbusti pe care le/ii vei planta.

 

2. Planul casei

inainte de a apela la un arhitect, sfatul specialistilor este sa pui pe hartie toate elementele casei dorite. Chiar incearca sa schitezi planul casei. Nu te grabi sa suni proiectantul imediat ce ai desenat prima varianta a casei. Asteapta cateva saptamani si vezi daca spatiul indeplineste nevoile tale. Daca nu te-ai plictisit si visul devine din ce in ce mai ardent, apeleaza la un arhitect.

 

 

3. Cum sa construiesti o casa? Casa construita in regie proprie SAU o locuinta construita de un dezvoltator imobiliar

In alegerea ta trebuie sa tii cont de patru aspecte: timp, bani, implicare si calitate. Casele construite in regie proprie pot fi construite ceva mai greu, sunt mai costisitoare, necesita implicarea ta in proportie de 100%, insa la capitolul calitate va depasi cu mult locuintele construite de un dezvoltator imobiliar. De ce? Deoarece dezvoltatorii imobiliari urmaresc maximizarea profitului, lasand calitatea la limita rezonabilului.

 

 

4. Finantarea pentru constructia casei

Majoritatea locuintelor sunt achizitionate sau construite cu ajutorul imprumuturilor bancare. Sfatul nostru este sa apelezi la un broker de credite deoarece el iti poate obtine finantarea potrivita pentru tine.

 

In portofoliul brokerilor de credite se afla zeci de parteneri bancari si zeci de produse bancare. iti realizeaza dosarul de credit si se asigura ca obtii cel mai bun credit, de la banca cu cele mai mici costuri. Pentru ca aceste credite pentru constructii se iau si pe 30 de ani, este bine sa ai in vedere un credit ipotecar.

Pentru un credit ipotecar avansul este de minimum 15% din valoarea constructiei, insa ai posibilitatea de a-l refinanta. in momentul in care pe piata bancara din Romania vor aparea produse bancare mai bune decat cel pe care l-ai contractat tu initial, vei avea posibilitatea de a-l refinanta. Brokerul de credite este prietenul tau de nadejde din punct de vedere financiar.

 

5. Materialele folosite pentru constructie

Poti opta pentru o casa verde, ecologica, sau pentru o casa din caramida plina, insa betonul armat este sfant. Desi mai scump decat alte metode de constructii – din lemn, paie, BCA sau caramida, casele din beton armat sunt mai durabile si REZISTENTE impotriva incendiului, cutremurului, inundatiilor, etc.. Asadar, daca ai in vedere o casa pe care doresti sa o lasi mostenire urmasilor tai, cea mai buna varianta este casa din beton armat. Durata de viata a unei astfel de case este de 250 de ani.

 

 

6. Cum sa construiesti o casa? Importanta sistemelor locuintei tale

Toate casele au sisteme active si pasive care asigura calitatea vietii tale. Implementeaza cea mai buna retea electrica si cel mai eficient sistem sistem de incalzire. Astfel, raportul calitate-pret al serviciilor de incalzire vor fi pe masura posibilitatilor tale financiare pe termen lung. Poti opta pentru montarea de senzori, camere de supraveghere si, daca este necesar pentru o casa cu etaj, poti instala si un lift.

 

 

7. Detaliile care confera personalitate locuintei si o transforma intr-un camin impecabil pentru tine si familia ta

Niciodata sa nu faci rabat de la calitatea materialelor pentru acoperis si termoizolatie. Infiltrarea apei in acoperis poate produce pagube financiare mari. De asemenea, termoizolatia bine realizata iti reduce costul energiei termice.

 

Usile si ferestrele largi, daca optezi pentru lemn, sunt si elemente de design care confera locuintei personalitate. Desi mai scumpe decat cele din termopan, lemnul este aproape nemuritor si nu se demodeaza.

Pentru var, vopsea sau tapet, inainte de a le alege, specialistii in amenajari interioare te satuiesc sa decizi un stil de design interior pentru casa ta. Sunt o multime de tipuri de amenajari interioare si fiecare din ele transforma o banala locuinta intr-un camin util si frumos, un camin care sa iti reprezinte familia.

Casa visurilor tale reprezinta un obiectiv REALIZABIL

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea