Constructia casei

#piscina #piscine #piscina subterana #piscina curte

Cum sa alegi si sa instalezi o piscina

Nu ti-ai dori ca in aceasta vara, atunci cand mercurul din termometre urca alarmant de mult, sa te racoresti la piscina , chiar la tine in curte? Gandeste-te cum ar fi sa iei micul dejun langa piscina, sa te relaxezi la umbra cu o cafea aromata si sa capeti un bronz frumos.

Inainte insa de a avea propria piscina in curte, este indicat sa afli cat mai multe detalii despre cum sa cumperi si sa intretii o piscina. Gandeste-te la tipul de piscina care se potriveste in curtea ta, la modul de instalare si la bugetul pe care il aloci acestui proiect.
 

Tipuri de piscine


Pe piata vei gasi mai multe sortimente de piscine, atat ca marime si pret, cat si ca tipul de material din care sunt realizate. Astfel, poti alege piscina din beton, piscina din fibra de sticla, piscina din vinil sau piscine care se instaleaza deasupra pamantului, cu panouri din otel.
 

1 Piscina din beton


Cele mai rezistente si durabile piscine sunt cele din beton. Aceste piscine sunt instalate doar de catre un constructor. Inainte de a monta astfel de piscina este indicat sa primesti sfaturi de la mai multi specialisti, pentru alege varianta care ti se potriveste cel mai bine.

Instalarea piscinei incepe prin excavarea pamantului din zona in care vei monta piscina. Dupa ce piscina este montata, este finisata cu alte materiale. Piscina este apoi finisata cu tipul dorit de garnitura, din lemn sau ciment.

Pentru instalarea piscinei este indicat sa discuti si cu electricieni profesionisti, pentru a monta eventualele instalatii electrice . Lucrarea de instalare a piscinei poate dura intre 8 si 12 saptamani.

2 Piscina din fibra de sticla

Piscinele din fibre de sticla se livreaza sub forma de kit, care contin cuva si instalatia de filtrare. Aceste piscine sunt confectionate din rasini poliesterice speciale, armate cu fibra de sticla, printr-o tehnologie specifica fabricarii caroseriilor auto si ambarcatiunilor.

Interiorul cuvei este acoperit cu gelcoat, un smalt poliesteric deosebit de rezistent la intemperii, variatii de temperatura, radiatii UV, rezistent la uzura, socuri mecanice. Piscinele monobloc sunt fabricate cu pereti izolati termic, ceea ce diminueaza pierderile de caldura din apa, in cursul noptii dar si in cursul zilelor mai reci.

Dezavantajul piscinelor, realizate din fibra de sticla, este acela ca, fiind turnate in matrite, dimensiunile acestora nu se pot modifica.

3 Piscina din vinil

Piscinele din vinil sunt instalate pe pereti de suport, din otel, fibra de sticla, aluminiu sau lemn. Aceste tipuri de piscine sunt usor de instalat si se gasesc intr-o varietate mare de culori si forme, potrivite pentru orice gust si buzunar.

4 Piscina supraterana

Piscinele supraterane sunt construite din zinc si inox armat si ramforsat apoi vopsit. Sunt usor de asamblat si dezasamblat. Piscina supraterana poate fi adaptata oricarui tip de teren si este usor de intretinut.

Un aspect important de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi piscina pentru curtea ta este bugetul. Pe piata vei gasi numeroase sortimente de piscine, insa preturile sunt destul de ridicate pentru fiecare categrie, piscinele fiind produse de lux .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea