Constructia casei

# design casa #amenajare casa #design

Cum poti economisi si avea o locuinta frumoasa?

Designul unei locuinte spune foarte multe despre proprietar, de aceea, atunci cand vizitam o casa o sa o asociem cu cel care o detine. Modul in care este zugravita, culorile alese pentru perdele si draperii, cromatica si interactiunea dintre obiectele din incaperi, materialul din care este confectionata mobile sunt doar cateva dintre elementele care ne comunica date importante despre proprietarul locuintei.

 

Nu de putine ori ni se intampla sa descoperim locuinte fermecatoare, al caror design minimalist ne impresioneaza si sa aflam ca valoarea investitiei nu a fost deloc una ridicata. Multi oameni fac economii, asa cum mentioneaza www.penge247.dk, nu doar pentru a-si realiza locuinta de vis, ci si pentru a o face pe aceasta cat mai confortabila si economica.

Locuinta este frumoasa atunci cand este pusa-n evidenta de amprenta personala!

O casa nu trebuie doar sa fie aspectuoasa, ci si fiabila si sa poata fi intretinuta cu bani putini, astfel incat sa poti face economii. De aceea nu trebuie sa optezi pentru serviciile unui designer pentru a-ti crea designul perfect pentru locuinta ta, ci tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti pui in valoare amprenta personala. in cazul in care esti o persoana orientata catre produsele retro, atunci poti sa alegi obiecte din consignatii pentru infrumusetarea locuintei.

Daca iti place sa ai o atmosfera rustica, opteaza pentru o mobila in acelasi ton cu produsele electrocasnice, multe dintre acestea fiind disponibile la promotii cu preturi reduse. Pentru cei care sunt orientati catre o casa high-tech, nivelul de economisire va fi foarte ridicat, dat fiind fiind faptul ca pot opta pentru produse din clasa de eficienta energetica maxima (A3+), dar si pentru incalzirea cu energie regenerabila (panouri solare).

Unele dintre cele mai elocvente exemple de locuinte practice, cu un raport intre un design impresionant si un nivel al consumului redus sunt cele din zona nordica a continentului. Cu siguranta ca si in ceea ce priveste costurile de achizitie si de intretinere, astfel de locuinte sunt la fel de avantajoase, mai ales ca banii in Danemarca sunt foarte chibzuit cheltuiti de catre proprietarii de locuinte. O casa care este axata pe economisire de resurse este o locuinta in care exista un foarte bun raport intre design, produsele electrocasnice si nivelul de consum.

De exemplu, o astfel de locuinta va beneficia de expunere foarte mare la lumina solara (geamuri cu ferestre mari), dar si de un nivel foarte bun de mentinere a caldurii inauntru (izolatie exterioara). incalzirea si asigurarea apei calde se face cu ajutorul energiei regenerabile (panouri solare conectate la o centrala care foloseste peleti sau combustibil de tip biomasa), iar eficientizarea dispersiei de caldura se bazeaza pe designul minimalist, cu obiecte de mobile simple si care sunt dispuse in zone ce nu impiedica propagarea caldurii.

Camerele au dimensiuni mici sau medii, iar inaltimea este de maxim 2 metri si 10 centimetri, astfel incat nu sa fie nevoie de un volum mare de consum pentru incalzirea acestora. Energia electrica va fi utilizata mai putin datorita luminii naturale, asa ca, o astfel de locuinta, nu doar ca va fi foarte frumoasa, dar va fi usor de intretinut si cu costuri foarte scazute, ceea ce va favoriza economisirea pe termen indelungat!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea