Constructia casei

#sistem de acoperis #acoperis #finisaje

Cum alegi piesele potrivite pentru finisajele unui sistem de acoperis

Finisarea sistemelor de acoperisuri metalice trebuie sa indeplineasca doua conditii esentiale: sa fie calitativa din punct de vedere al functionalitatii si sa nu neglijeze aspectul estetic al lucrarii. De aceea, piesele folosite pentru finisajele unui acoperis sunt intr-o gama  larga de forme standard sau speciale.

Coilprofil iti pune la dispozitie atat materialele necesare, cat si cateva sfaturi profesionale care iti vor fi de folos in alegerea pieselor potrivite pentru finisarea acoperisului, in functie de nevoile tale estetice si functionale cu privire la cladirea amenajata.

Alege piesele de finisaj si accesoriile din aceeasi gama

Necesarul de piese de finisaj se realizeaza in acelasi timp cu necesarul de tabla in functie de forma si dimensiunile acoperisului. Cu cat forma acoperisului este mai complicata, cu atat necesarul de piese de finisaj este mai mare. Este foarte important sa achizitionati aceste piese de la acelasi producator pentru ca meteria prima utilizata sa fie aceeasi si sa aiba acelasi comportament in timp. Pe langa piese de finisaj si sistem pluvial, Coilprofil pune la dispozitie si accesoriile necesare montajului: suruburi, benzi izolatoare etc. Ai grija sa optezi pentru produse din aceeasi gama coloristica, pentru a nu le permite sa isi piarda din valoare din punct de vedere estetic.

Opteaza pentru utilizarea tuturor dotarilor necesare

Odata ce ai investit o suma mare de bani intr-o constructie, nu poti face rabat de la calitate tocmai in privinta acoperisului. De rezistenta lui depinde longevitatea intregii lucrari, iar accesorizarea lui cu toate elementele de care este nevoie nu este optionala. Avand in vedere conditiile de clima din Romania, nu iti poti permite sa optezi, de exemplu, pentru un acoperis orizontal neinclinat fara sisteme de scurgere si curatare.

Tinand cont de factorii de mediu si de eventualele probleme pe care le poti intampina, trebuie sa alegi toate piesele si accesoriile care ar contribui activ la prelungirea vietii casei tale. Unele dintre ele sunt folosite pentru imbinarile dintre tiglele metalice, iar altele au roluri bine definite, precum impiedicarea scurgerilor de-a lungul peretilor.

Un sort pentru streasina, de exemplu, are rolul de a servi drept structura de rezistenta intre tigla metalica si jgheaburi. Acesta se prinde cu ajutorul unor carlige de fixare. Coamele sunt folosite pentru a finisa cotele cele mai inalte ale acoperisului, in linie dreapta; exista coame drepte, care se utilizeaza pentru acoperisurile care nu necesita o ventilatie mare in coama si care au o panta foarte accentuata si coame semirotunde, utilizate pentru acoperisurile ale caror pante sunt mai putin abrupte.

Bordurile au un rol de protectie impotriva intemperiilor si se fixeaza pe partile laterale ale acoperisului. In cazul in care unghiurile de imbinare ale acoperisului difera intre doua ape consecutive, trebuie folosite niste elemente pentru ruperea pantei, care sa faca posibila o legatura ermetica ce nu permite infiltratiile de apa in locuinta; acestea sunt interioare si exterioare si se recomanda utilizarea concomitenta a ambelor tipuri, pentru o eficienta mai crescuta.

Opritoarele pentru zapada, mastile pentru scurgere, jgheaburile si lacrimarele nu pot fi nici ele ignorate atunci cand vine vorba de finisarea lucrarii unui acoperis. Acestea au rolul de a impiedica infiltratiile apei provenita de la ploi si ninsori si de a proteja astfel intreaga constructie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea