Constructia casei

# centrale pe peleti # peleti #centrale peleti #economie

Centralele pe peleti economia care conteaza!

De ce este avantajos sa folosim centrale pe paleti? Aceste centrale folosesc un combustibil ecologic, care nu polueaza atmosfera, este neutru din punct de vedere al emisiei de CO2. Atunci cand alegem tipul de combustibil avem in vedere pretul acestuia, factorii de transport, de depozitare si confort. Aceste aspecte importante apar in cazul centralelor pe paleti sau pe lemne. In cazul altor sisteme de incalzire, pe gaz sau electricitate, aceste preocupari dispar, dar apar altele mai mari, care tin de consumul si costul ridicat la gaz si energie.

Pretul peletilor este mult mai mic comparativ cu combustibilii de alt tip, acest lucru face ca locuinta sa fie incalzita la costuri cat mai mici. in concluzie, incalzirea cu centrale pe peleti este avantajoasa, costul combustibilului cu peleti este scazut comparativ cu cantitatea de caldura pe care o elibereaza. in plus, valoarea termica a peletilor este mare, deoarece peletii au o umiditate mai mica si cantitatea de cenusa este scazuta comparativ cu lemnele. Fiecare decide cat sa plateasca, mai mult sau mai putin, pentru incalzire, pentru confort, atunci cand alege sistemul de incalzire pentru locuinta.

In prezent combustibilul solid este cel mai ieftin pentru incalzirea locuintelor. Peletii sunt combustibili solizi care sunt produsi din deseuri de lemn de conifere sau de foioase. Astfel de deseuri pot fi aschii de lemn sau rumegus de lemn. Acestea au avantajul ca sunt foarte bine uscate, elibereaza putina cenusa si substante nocive minime prin procesul de ardere.

Centralele pe peleti Pellet 30, fabricate in Slovenia au avantajul alimentarii automate cu peleti. Buncarul centralei este de 180 kg, iar aprinderea peletilor se face automat. Cazanul Pellet 30 functioneaza in sistem de vid iar arderea peletilor se face intr-un cuptor (arzator) unde aerul se amesteca in mod controlat pentru a ajuta la arderea optima a peletilor. Avantajul principal al acestor centrale pe peleti este dat de randamentul foarte bun care ajuta la o economie substantiala pe timp de iarna.

Peletii nu trebuie sa contina aditivi cum sunt de exemplu impuritatile chimice, cleiurile, care pot fi toxice si in plus pot deteriora corpul sau arzatorul centralei. Daca peletii au o culoare inchisa este posibil sa aiba urme de vopsea. in general culoarea lor trebuie sa fie uniforma, cat mai deschisa. Prin ardere, peletii trebuie sa raspandeasca doar un miros natural de lemn ars. De regula, la peletii naturali, granulele sunt comprimate prin presare. Liantul care indeplineste functia de adeziv este lignina – o substanta naturala din lemn.

In general centralele pe paleti sunt putin mai scumpe decat alte tipuri de centrale, dar au avantajul ca sunt compacte, au aprindere automata, un buncar de 180 kg care asigura autonomie de functionare de pana la 4-7 zile fara sa mai trecem prin camera centralei. Chiar daca cazanul si echipamentele care sunt necesare pentru montaj costa mai mult, cu putin efort din punct de vedere financiar se obtine un confort maxim care ne usureaza munca. Centralele sunt optimizate sa consume putin combustibil, au un randament bun (de peste 92%) datorita sistemului de modulatie cu care sunt echipate, intre 9-30 kW, automatizarii complete a procesului de ardere si constructiei speciale a cazanului (care functioneaza pe sistem de vid).

Capacitatea rezervorului este de 180 kg, deci se poate alimenta cu pana la 180 kg de peleti intr-o camera speciala de depozitare, buncar. Cenusa care se obtine prin arderea peletilor reprezinta produsul secundar al acestui proces de ardere, nu este in cantitate mare ca la lemn sau carbune, ea este colectata intr-o zona inferioara arzatorului. in partea inferioara a cazanului se afla ventilatorul, unde este si iesirea racordului de fum.

Aprinderea combustibilului cu paleti se face intr-un arzator, este automatizata, la fel si reglarea intensitatii focului, a procesului de ardere. Gazele de ardere din camera de ardere trec in schimbatorul de caldura ce are o forma tubulara, acolo sunt racite si apoi sunt directionate spre partea inferioara a cazanului. La centrala pe paleti se poate citi si temperatura de iesire a gazelor arse.

De asemenea se poate stabili si temperatura agentului termic in cazan, aceasta se recomanda sa fie setata la 70 grade. Setarile se realizeaza de la un panou digital modern pentru ca aceste centrale sunt performante si dispun de o tehnologie avansata.

Cei care aleg sa cumpere centrale pe paleti pot apela la serviciile unui instalator care sa realizeze montarea conform manualului de instructiuni. Instalarea cazanului se face de catre un instalator conform instructiunilor furnizate de producator. Utilizatorii centralelor Pellet 30 nu trebuie sa aiba cunostinte de specialitate pentru ca lucrarile de intretinere sunt simple, se realizeaza usor, astfel incat functionarea sa fie buna si cazanul sa produca mai multa caldura. Se recomanda curatarea cenusii din partea inferioara a arzatorului o data sau chiar de doua ori pe saptamana.

Centralele Pellet sunt o solutie de incalzire moderna si ecologica care pot fi achiztionate cu o reducere de 1200 de lei de pe site-ul importatorului: centrale-pellet.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare