Constructia casei

#locuinte #case #locuinte ieftine #case mici

Cele mai mici case din lume

Casele mici au marele avantaj ca sunt foarte economice. Facturi mai mici la intretinere, curent dar si timp mai redus dedicat curateniei, iata doar cateva din motivele pentru care poti opta pentru o locuinta cu dimensiuni mai mici, in locul uneia mai mari. Iata un top cu unele dintre cele mai mici case din lume:



Casele Tumbleweed


Casele Tumbleweed au reusit sa starneasca atentia multor persoane datorita modului in care sunt compartimentate astfel inca, desi spatiul este foarte restrans, proprietarii sa se poata bucura de tot confortul.

Casele sunt construite de compania Tumbleweed Tiny House Company, reprezentata de Jay Shafer, care locuieste la randul sau intr-o casa de acest tip.

Locuintele Tumbleweed sunt confectionate din lemn si sunt prevazute cu roti, astfel ca pot fi mutate. Chiar daca sunt foarte mici, aceste case sunt dotate cu dormitor, baie - cu dus si toaleta, sufragerie si birou. Mai mult de atat, unele modele includ si terasa.


Casele Micro Compact


Casa micro-compacta este rezultatul unui proiect realizat sub conducerea Profesorului Richard Horden de la Universitatea Tehnica din Munchen, in colaborare cu studenti de la Insitutul de Tehnologie din Tokyo.

Nascuta dintr-o filosofie de viata bazata pe limitarea interventiei omului asupra naturii, structura acestei micro-locuinte aproape ca nu atinge solul. Dimensiunea redusa ofera avantajul de a fi amplasata in aproape orice locatie, iar designul de calitate, de care se bucura, raspunde nevoilor unui stil de viata modern.

Masurand 266cm x 266cm x 266 cm, avand inaltimea tavanului de 198cm, latimea usii de la intrare de 60cm si o greutate totala de 2,2 tone, locuinta dispune de doua paturi duble, fiecare avand 198cm x 107 cm.

De asemenea, locuinta este dotata cu spatiu pentru depozitare, masa glisanta, televizor plat in zona de living/dining, toaleta si cabina de dus , plus o zona pentru a usca rufele. Bucataria este dotata cu frigider, congelator, cuptor cu microunde , chiuveta, spatii pentru deseuri alimentare, dulapuri pentru depozitat, raft pentru tacamuri si spatiu pentru gatit.


Casa Rollit


Aceasta casa a fost proiectata de studentii de la Universitatea Karlsruhe, din Germania si este conceputa pentru a incorpora mai multe facilitati in acelasi spatiu.

Are un design cilindric ce ofera spatii flexibile intr-un spatiu locuibil restrans. Casa include trei sectiuni functionale: pat si masa, un cilindru pentru exercitii si o bucatarie cu chiuveta.Proprietarul poate schimba structura casei mergand prin centrul ei, pentru a o roti, intocmai ca un soricel pe o roata.

Din punct de vedere structural, prototipul include la invelisul exterior patru inele ce sustin coaja interioara rigida.


Casa Quay


Casa Quay din Conwy, Wales este cea mai mica locuinta din Marea Britanie. A devenit o adevarata atractie turistica , renumele ei fiind datorat dimensiunilor extrem de reduse, cu laturile de numai 3 pe 1,8 metri.

Ce este interesant este faptul ca pana in anul 1900, aici locuia un pescar inalt de 1,90 metri.


Nano Casa


Creata pentru a ajuta la rezolvarea crizei mondiale a locuintelor, aceasta casa de 25 metri patrati este proiectata pentru a adaposti o familie de patru persoane.

Casele Nano Living System sunt izolate termic si au un sistem care capteaza energia solara, economisind astfel energie.
Camerele se pot schimba in asa fel incat proprietarul isi poate aranja spatiul dupa bunul plac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului