Constructia casei

#proiect casa #arhitect #constructia casei

Ce rol joaca arhitectul in proiectul de construire a casei

In timpul procesului de constructie, sarcinile unui arhitect sunt extrem de variate. De la schitarea cladirii, realizarea planurilor de constructie si supravegherea santierului, pana la asistarea clientului, arhitectul este extrem de important pentru obtinerea unei locuinte de vis. Afla mai jos care sunt sarcinile arhitectului!

1. Realizeaza schita cladirii. Arhitectul trebuie sa discute cu proprietarul si gaseasca cea mai buna solutie pentru realizarea proiectului, in functie de suprafata de care dispune si peisajul urbanistic al localitatii. Inainte de a realiza schita, arhitectul trebuie sa discute si despre costurile de constructie.

2. Realizeaza planurile de constructie. Dupa realizarea schitei cladirii, arhitectul trebuie sa realizeze si planurile de constructie. Este responsabil de rezistenta si soliditatea cladirii si alege cele mai bune solutii pentru acoperis si materiale de constructii. In plus, arhitectul trebuie sa includa in planurile sale si modul in care vor fi instalate aparatele de aer conditionat, centralele electrice si de ventilatie.

De asemenea, arhitectul gaseste solutii pentru iluminarea naturala a casei, a cailor de acces si pentru racordarea la utilitati. In planurile sale, arhitectul trebuie sa tina cont si de numarul de persoane care vor locui in casa.

3. Ofera asistenta clientului. Un bun arhitect recomanda clientilor sai echipa de constructori care sa realizeze cu succes proiectul, fara costuri majore. De altfel, chiar arhitectul poate negocia contractul cu constructorul. Tot arhitectul face si calculul estimativ al lucrarii si se ocupa si de obtinerea aprobarilor de constructie. In plus, arhitectul poate recomanda si un decorator de interioare, care sa se ocupe mai departe de personalizarea locuintei de vis.

4. Supravegheaza santierul de constructie. Dupa realizarea schitei cladirii si a planurilor de contructie, arhitectul trebuie sa supravegheze activitatea de pe santier si sa urmareasca fiecare pas in realizarea constructiei. Tot arhitectul trebuie sa se asigure ca echipa de constructori urmeaza planurile sale si foloseste materialele indicate.

Sursa foto: ehow.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Socul anafilactic la caine si pisica

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion:  Identificarea cainilor cu stapan implica riscuri pentru animale?

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.