Constructia casei

#hidroizolatie calitate #hidroizolatie casa #hidroizolatie

Calea cea mai buna catre o hidroizolatie de calitate

Constructiile moderne vin si cu cerinte mai deosebite, pentru ca un nivel ridicat de confort nu se obtine chiar atat de usor. Iar acesta poate sa fie oferit de orice aspect, la o izolatie termica de calitate, la prevenirea infiltratiilor de apa, care pot sa afecteze acoperisul sau pot conduce la o mai slaba climatizare a cladirii.

In aceste conditii, este bine sa te pregatesti din timp si sa iei cele mai bune masuri inca dinainte sa construiesti. Printre acestea trebuie sa se numere si hidroizolatia, care inseama acoperirea acoperisului cu un strat protector impotriva apei. Iar daca esti deja mutat si blocul sau casa nu au o hidroizolatie corespunzatoare, nu este niciodata tarziu sa apelezi la ajutorul unei firme specializate.

O procedura obligatorie pentru confortul locuintei tale

Oricat de bine ar fi construit un bloc, daca ii lipseste hidroizolatia, apa tot se va infiltra si va crea probleme. Asta nu se intampla insa pe loc, ci cu timpul, asa ca pentru o perioada a-i putea sa nu iti dai seama de gravitatea situatiei pentru ca la final sa ai niste surprize extrem de neplacute. Cel mai bine este insa sa previi neplacerile si atunci cand ridici o constructie noua, sa ai grija sa o izolezi asa cum trebuie, din toate punctele de vedere.

Hidroizolatia potrivita impiedica apa provenita din ploi si ninsori (iar la noi in tara ambele sunt din  belsug) sa se infiltreze in structura blocului sau a casei. Asadar, este o masura de protectie, apa putand sa cauzeze atat neplaceri mai mici (mucegai, igrasie etc), dar si unele mult mai insemnate, mergand pana la prabusirea acoperisului. Din pacate, chiar si lucrarile de calitate se mai strica intre timp, deci ar putea sa fie nevoie de o hidroizolatie noua chiar si in cazul imobilelor care au trecut deja prin asta.

Cele mai populare materiale

Asa cum se intampla cu majoritatea proceselor din constructie, si o hidroizolatie acoperis poate sa fie realizata cu materiale diferite. Cu toate acestea, la noi in tara de departe preferatele firmelor care realizeaza astfel de lucrari sunt membranele, in combinatie cu alte materiale. Aceasta procedura este preferata din doua mari puncte de vedere: ea ofera atat rezistenta in timp necesara unei protectii suficiente, cat si rezistenta mecanica ceruta in astfel de situatii.

Bitumul este, de fapt, una dintre cele mai vechi solutii pentru o hidroizolare eficienta, nu doar pentru ca rezista la schimbarile de temperatura, dar si pentru ca este mai ieftin (aici insa conteaza si modul in care este obtinut si celelalte materiale folosite, pretul fiind calculat in functie de toata lucrarea).

Printre celelalte avantaje ale membranelor bituminoase se numara aderenta crescuta, lipirea usoara, compatibilitatea crescuta cu un numar mare de materiale sau rezistenta la diferite substante chimice. Asadar, reprezinta o solutie pe termen lung, folosita la scara larga in toata tara. Pe deasupra stratului sau a straturilor de bitum de cele mai multe ori se pune polistiren extrudat. Acesta este mai gros si mai maleabil decat polistirenul normal, pentru izolatia peretilor si nici nu permite inflitrarea apei. In final, ultimul strat este cel de beton sau dale, pentru egalizare la nivel, dar si pentru protectia straturilor interioare.

Cand si cum ar trebui sa faci hidroizolatia

In primul rand, acesta este un proces complex, fiind foarte greu de realizat de catre un amator. Cu alte cuvinte, nu lucra singur sau cu vecinii de la bloc, ci cheama o firma profesionista care sa te ajute.  Chiar daca este un pic mai scump, investitia merita, iar siguranta lucrarii este una garantata.

Chiar si in aceste conditii, tot este bine sa ai in vedere ca lucrarea se poate realiza doar in anumite conditii, mai ales in ceea ce priveste vremea. In cazul temperaturii, aceasta trebuie sa fie cuprinsa intre +5 si +35 de grade Celsius pentru ca lucrarile sa se desfasoare in conditii normale. Daca este prea frig, bitumul nu se va intari, iar daca este prea cald, acesta risca sa capete crapaturi prin care se va infiltra apa. Ploaia si in geneneral vremea rea nu sunt nici ele potrivite pentru astfel de lucrari. Asadar, daca vrei sa chemi o firma, ar fi bine sa te gandesti dinainte in ce conditii ii vei cere sa lucreze. Cel mai bun anotimp este vara, dar trebuie sa eviti zilele extrem de calduroase. Luni precum aprilie, mai sau septembrie sunt si ele recomandate, iar toamna, odata cu scaderea numarului de lucrari, firmele vin si cu preturi mai mici si oferte mai bune.

In final, tot ca o masura de precautie, este bine sa cumparati mai multe materiale decar ar reiesi de la o masuratoare initiala. Pierderile nu sunt unele insemnate, dar ele vor exista oricum, asa ca de ce sa nu fii pregatit sa le intampini?

Alege firma potrivita

Toate aceste informatii ar trebui sa fie puse la dispozitia ta si de catre firma cu care vrei sa lucrezi. Insa nu strica sa le stii dinainte pentru a fi gata de inceperea lucrarilor. Firma cu care lucrezi este ultimul aspect important la care trebuie sa fii atent, pentru ca alegerea celei potrivite te poate scuti de multe probleme. Pentru noi, o alegere foarte buna este firma de hidroizolatii Conduraru, una care ofera servicii complete, de la lucrari pentru terase si acoperisuri la blocuri sau case, la unele de mai mare anvergura. In plus, acestia au si o garantie de 12 ani pentru lucrarile lor, garantie oferita conform tuturor normelor legale aflate in vigoare.

In concluzie, hidroizolatia nu este un proces chiar atat de dificil, dar este unul necesar. Indiferent daca vorbim despre o cladire noua sau despre una cu mai multi ani, care are nevoie de cateva schimbari, astfel de lucrari te vor proteja impotriva multor pericole si neplaceri. Conteaza si firma pe care o alegi, dar in mare parte serviciile oferite vor fi cam aceleasi. Totusi, hidroizolarea nu ar trebui sa fie facuta de catre amatori (procesul nu este greu, dar nici chiar atat de simplu incat sa poate sa fie realizat de oricine, fara cunostintele si uneltele potrivite), pentru ca asa te vei expune unor riscuri foarte mari.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea